Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αλαλούμ με τα πειραματικά σχολεία

Σύγχυση επικρατεί σε ό,τι αφορά το σύστημα με το οποίο θα εισαχθούν φέτος οι μαθητές στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς σε συνάντηση που είχε χθες με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου φέρεται να συμφώνησε στη θέση ότι δεν θα πρέπει να γίνονται αλλαγές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο της αρχής περί έγκαιρης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, μεταθέτοντας ουσιαστικά την επαναφορά του συστήματος της κλήρωσης για το 2016. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τάσος Κουράκης, σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) εμφανιζόταν κατηγορηματικός ότι οι εξετάσεις θα καταργηθούν από φέτος.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις εξετάσεις στα πειραματικά σχολεία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι αλλαγές στην Παιδεία απαιτούν εθνική συζήτηση, ενώ του συνέστησε να μην παίρνει τίποτα από όσα ακούγονται ως δεδομένο.

Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας είχε εκδώσει δελτίο απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν τον κ. Μπαλτά «περί κομμουνιστικής εξίσωσης προς τα κάτω και περί μετριοκρατίας» με αφορμή τη δήλωσή του ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. «Η μετριότητα προκύπτει σχεδόν αβίαστη είτε από τη βαθμοθηρία και το παπαγαλίζειν, προϊόντα του άγχους της διαρκούς επιβράβευσης, είτε από την παραίτηση και την ήσσονα προσπάθεια, προϊόντα του διαρκούς άγχους μήπως επαναληφθεί η πρώτη αποτυχία», τονίσθηκε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com