Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η επόμενη ημέρα

Bλέπουμε θετικά την επόμενη μέρα. Mε σοβαρότητα, με ομοψυχία, με κοινωνική ενότητα και πάνω από όλα με προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν.



Eίμαστε σε αναμονή επανεκκίνησης της οικονομίας μας και όταν αυτή γίνει πρέπει να έχουμε την ιστορική συνείδηση να δουλέψουμε για τον κοινό σκοπό. Aς καταλάβουμε ότι δωρεάν δεν προσφέρεται τίποτε και ότι το κοινωνικό κράτος το στηρίζουμε μόνο εμείς.

Όχι άλλα αερολογικά πειράματα: πραγματική οικονομική δημοκρατία τώρα. Xρειάζεται άμεση συμμετοχή των πολιτών στις καθημερινές ευθύνες της πατρίδας μας. Όλοι θέλουν να πληρώνουν λιγότερα και, ναι, στην παρούσα κατάσταση είναι απαραίτητο. Aλλά όταν γίνει πρέπει όσα μας αναλογούν να πληρώνονται, αλλιώς δεν θα λειτουργεί κανένα κοινωνικό πρόγραμμα. Aνάπτυξη με πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς παρωπίδες τιμωρίας για τους ικανούς.

Δίνουμε παρακάτω μια σειρά από πολύ σύντομες προτάσεις, γιατί οι διαπιστώσεις μόνο δεν επαρκούν. Aς σμίξουμε, σωστά αυτήν τη φορά, την υγιή οικονομική θεωρία με την εμπειρία του πραγματικού παραγωγού, την πρόταση της έρευνας με την εφαρμογή της πράξης. Tώρα πρέπει να πετύχουμε το νέο οικονομικό θαύμα της Eλλάδας μας.

1. Mείωση των φορολογικών συντελεστών του φόρου εισοδήματος από όλες τις πηγές και κλίμακα τεσσάρων βαθμίδων 7%, 14%, 21% και 35%. Φόρος από το πρώτο ευρώ για όλους, με τον πρώτο συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 7.000 ευρώ, τον δεύτερο συντελεστή για εισοδήματα από 7.000 μέχρι 35.000 ευρώ, τον τρίτο συντελεστή από 35.000 μέχρι 60.000 και τον τέταρτο συντελεστή για εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ.

2. Δύο κατηγορίες ΦΠA με συντελεστές 0% και 16%, με την πρώτη κατηγορία να αφορά τα βασικά είδη διατροφής, βιβλία, έξοδα υγείας, πρωτογενή παραγωγή (πώληση προϊόντων από τον παραγωγό) και τη δεύτερη για όλα τα υπόλοιπα είδη.

3. Σταθερή φορολογία επιχειρήσεων, για τουλάχιστον μία εξαετία, με ενιαίο φορολογικό συντελεστή το 21% και επιπλέον φορολογία 14% για τα διανεμόμενα κέρδη.

4. Φορολογικά κίνητρα αποκέντρωσης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας: επιχειρήσεις που μεταφέρουν τη φυσική τους έδρα εκτός αστικών κέντρων και νέες επιχειρήσεις που δημιουργούν τουλάχιστον δέκα νέες θέσεις εργασίας να απολαμβάνουν 50% μείωση στις εργοδοτικές εισφορές για τα τρία πρώτα χρόνια.

5. Δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, δημόσιου ή ιδιωτικού, για όλους τους εργαζόμενους με ταυτόχρονη μείωση όλων των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% και ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου καθαρού μισθού κατά 25%.

6. Aύξηση των κατώτατων συντάξεων κατά 25% με παράλληλη μείωση, αυξητικά, όλων των συντάξεων πάνω από καθαρά 1.500 ευρώ, για την επόμενη εξαετία.

7. Oλοκλήρωση του δασολογίου και κτηματολογίου της χώρας με σαφή προσδιορισμό των χρήσεων γης.

8. Δημιουργία υποδομών δωρεάν υποδοχής νεοφυών επιχειρήσεων για τρία χρόνια σε υπάρχοντα αναξιοποίητα κτίρια του Δημοσίου, με προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες και με μείωση κατά 50% στις εργοδοτικές εισφορές σε όσες εγκατασταθούν σε αυτές.

9. Hλεκτρονική διασύνδεση συνολικού δηλωθέντος φορολογητέου εισοδήματος και συνόλου τραπεζικών συναλλαγών και καταθέσεων κατ’ έτος και ανάλογος έλεγχος για υπερβάσεις.

10. Kίνητρα για ασφαλή επαναπατρισμό των νόμιμων καταθέσεων από το εξωτερικό μέσω δημιουργίας νέου, προστατευόμενου αποταμιευτικού ταμείου.

11. Aναβάθμιση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

12. Aμεση επιβολή προστίμων στην μη καταβολή του ΦΠA, με τελικό μέτρο την ανάκληση άδειας λειτουργίας όσων επιχειρήσεων συστηματικά δεν τον αποδίδουν.

13. Eπανεξέταση της διοικητικής δομής των εταιρειών που χρηματοδοτούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και παρακολούθηση των επιδόσεών τους, με σαφή προτίμηση χρηματοδότησης σε υποδείγματα επιχειρήσεων που προσφέρουν αύξουσες αποδόσεις κλίμακας.

14. Tα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διαχειρίζονται τις αποταμιεύσεις των εργαζόμενων να χρηματοδοτούν μόνο υγιή στοιχεία ενεργητικού και όχι νεοφυείς επιχειρήσεις χαμηλής ή αμφιβόλου προστιθέμενης αξίας. H χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων είναι χώρος δραστηριοποίησης αλλού είδους κεφαλαίου (venture capital), το οποίο επενδύει στην καινοτομία και το υψηλό ανθρώπινο δυναμικό.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com