Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ελπίδα ....

Η Ελλάδα έφθασε το χείλος της αβύσσου. Εικόνες φρίκης τύπου «Αργεντινής», σκηνές ντροπής α λα χρεοκοπημένης Ρωσίας τη δεκαετία του '90 μεταδίδουν από το κέντρο της Αθήνας, στα πέρατα του κόσμου οι τηλεοπτικοί σταθμοί.



Οι πέντε μήνες άρνησης της πραγματικότητας εκ μέρους της κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα στα capital control, τις κλειστές τράπεζες και χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους να σχηματίζουν τεράστιες ουρές μπροστά τα ATM's για ανάληψη μόλις 60 ευρώ, και αυτό αν είναι τυχεροί. Η κοινωνία απειλείται με νέο εθνικό διχασμό.

Λίγες ώρες πριν την επανάληψη του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», η κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση. Οι πρώτες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών ήταν αρνητικές, καθώς κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα, τους κυβερνώντες. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Ωστόσο μια αχτίδα φωτός φαίνεται ότι υπάρχει. Το Eurogroup θα συνεδριάσει και σήμερα για να εξετάσει τη νέα πρόταση, η οποία ίσως αποτελέσει τη βάση για μια νέα συμφωνία. Όπως πάντως διαφαίνεται και από τις δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ λόγος γίνεται για ένα νέο μνημόνιο με σκληρά μέτρα και πολύ αυστηρό έλεγχο της πορείας υλοποίησής του.

Ακόμη και τούτη την ύστατη στιγμή, στο «και πέντε» η Ελλάδα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία. Η προσπάθεια μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών της κυβέρνησης στους πολίτες, διά του δημοψηφίσματος, δεν πρέπει να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν. Αν η οικονομία δεν απελευθερωθεί από τα δεσμά δεκαετιών, η Ζιμπάμπουε θα μοιάζει παράδεισος. Το «διοικείν εστί προβλέπειν». Εκεί θα κριθούν όλοι και πρωτίστως η κυβέρνηση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com