Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Αλλαγή στις online συνήθειες

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου πραγματοποιούν τις online αγορές τους αλλά και το πώς χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) επέφερε η επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου (capital controls).



Μεταξύ των αλλαγών ήταν ο περιορισμός των online αγορών, η αύξηση της χρήσης της χρεωστικής έναντι της πιστωτικής κάρτας, ενώ το e-banking χρησιμοποιήθηκε πολύ περισσότερο για μεταφορά χρημάτων και αποπληρωμή λογαριασμών.

Αυτά αναφέρονται στην έτερη έρευνα που «έτρεξε» το ELTRUN σε δείγμα 250 χρηστών του Διαδικτύου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες τους βοήθησαν να ξεπεράσουν προβλήματα όπως είναι η έλλειψη μετρητών (ποσοστό 47%) αλλά και η μείωση του υπολοίπου λογαριασμού λόγω φόβου για «κούρεμα» των καταθέσεων (39%). Ενδιαφέρον είναι πως το 31% δήλωσε πως δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την επιβολή των capital controls, ενδεχομένως λόγω της καλής «σχέσης» του με τις υπηρεσίες e-banking.

Η έρευνα έδειξε ότι το 45% δεν έκανε καμία αγορά, ενώ αυξήθηκε το ποσοστό χρήσης της χρεωστικής κάρτας. Συγκεκριμένα, το 52% των online αγοραστών κατά το διάστημα της ισχύος των capital controls χρησιμοποίησε χρεωστική κάρτα έναντι 23% με πιστωτική κάρτα, όταν υπό κανονικές συνθήκες τα ποσοστά είναι στο 53% και 46%.

Από την άλλη, το 20% δήλωσε ότι πραγματοποίησε online αγορές που δεν είχε σχεδιάσει πιο πριν. Το 32% ακύρωσε κάποια online παραγγελία μετά την επιβολή των capital controls, ενώ το 40% δήλωσε ότι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com