Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Η εικόνα της Ελλάδας σε αριθμούς

Η Ελλάδα σε αριθμούς. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) παρουσιάζει μέσα από στατιστικά στοιχεία τη σημερινή εικόνα της χώρας και σκιαγραφεί τη δημογραφική, κοινωνική και οικονομική της κατάσταση.


Μία εικόνα που θάμπωσε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έσπρωξε χιλιάδες στην ανεργία και έθεσε στο περιθώριο και στη φτώχεια έναν στους πέντε Ελληνες. Μπορεί το 100% των νοικοκυριών να διαθέτει έγχρωμη τηλεόραση, το 90% των κατοίκων κινητό τηλέφωνο και πάνω από το 60% των νοικοκυριών προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και επιβατικό αυτοκίνητο Ι.Χ., αλλά το 20% ζει σε σπίτι ενός ή δύο δωματίων με συνολικό εμβαδόν κάτω από 60 τ.μ.
Παράλληλα, πάντα με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής, πάνω από το 20% του πληθυσμού ζει με τον κίνδυνο της φτώχειας και το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 46% για τους ανέργους. Το «μαύρο» της οθόνης συμπληρώνεται με την κατάσταση της οικονομίας, όπου το δημόσιο χρέος έφθασε σε δυσθεώρητο ύψος, η ύφεση με εξαίρεση το 2014 να μεγαλώνει και το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν να συρρικνώνεται.
Η εικόνα της Ελλάδας σε αριθμούς
Όλα αυτά αντανακλώνται στο έλλειμμα του Ισοζυγίου Πληρωμών, η εξέλιξη του οποίου -παρά την όποια βελτίωση μετά τα Μνημόνια- καταδεικνύει την «αρρώστια» της ελληνικής οικονομίας. Η εικόνα συμπληρώνεται με πίνακες για την εξέλιξη της απασχόλησης και το ποσοστό της ανεργίας και τη σύγκριση των στοιχείων με αντίστοιχα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι ένα «πανόραμα» για την Ελλάδα του σήμερα και ένα σκιαγράφημα για την Ελλάδα του αύριο.





 
website counter
friend finderplentyoffish.com