Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΔΝΤ «Υπάρχουν όρια στον πόνο που οι οικονομίες μπορούν να αντέξουν»...

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετα επώδυνα μέτρα στην Ελλάδα, ήταν το μήνυμα που έστειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μ. Όμπστφελντ και ζήτησε από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν μέρος του κόστους προσαρμογής της χώρας.



«Υπάρχουν όρια στον πόνο που οι οικονομίες μπορούν ή πρέπει να αντέξουν και σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις συστήνουμε διευθέτηση του χρέους ή μείωσή του. Κάτι που απαιτεί οι πιστωτές να αναλάβουν μέρος του κόστους προσαρμογής. Αυτή είναι η προσέγγιση που συστήνουμε την τρέχουσα περίοδο για την Ελλάδα», δήλωσε. Πάντως στην καθιερωτμένη ενημέρωση των συντακτών ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γ. Μάρεϊ δεν άνοιξε τα χαρτιά του και περιορίστηκε να παραπέμψει σε ό,τι αφορά στο ελληνικό ζήτημα, στις αποφάσεις του Eurogroup. Σε σχέση με την τρέχουσα εφαρμογή του προγράμματος ανέφερε πως προς το παρόν οι διαβουλεύσεις είναι μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων, ενώ απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδια του Ταμείου ως προς το πώς, πότε και με πόσα χρήματα θα μπει στο τρίτο πρόγραμμα.

Απέφυγε δε να πάρει θέση για το αν υπάρχει απόσταση μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, και περιορίστηκε να δηλώσει πως η ελάφρυνση του χρέους είναι σταθερά στην ημερήσια διάταξη, ενώ το Ταμείο παραμένει αποφασισμένο να συντάξει έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος έως το τέλος του έτους.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com