Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Μνημόνιο για την αδήλωτη εργασία

Την υπογραφή ενός Μνημονίου για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας που περιλαμβάνει την ανάπτυξη κοινής βάσης δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ, του ΕΦΚΑ, του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ για κάθε απασχολούμενο, διασταυρώσεις προσωπικών στοιχείων, κίνητρα για ηλεκτρονικές πληρωμές και μετάβαση στην επίσημη οικονομία, λευκή λίστα για τις συνεπείς επιχειρήσεις κ.ά., προβλέπει ο «οδικός χάρτης» για την αδήλωτη εργασία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας, στις εργοδοτικές οργανώσεις και στη ΓΣΕΕ.



Ο «οδικός χάρτης» προβλέπει συγκεκριμένες συστάσεις για τη λήψη μέτρων σε ορίζοντα τριετίας προβλέποντας, ως προαπαιτούμενα, τη δημιουργία ενός τριμερούς φορέα διαλόγου (κράτους, εργοδοτών και εργαζομένων), τη διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων και την αλλαγή του μείγματος της πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας.

Στο μεταξύ σε 39.359 άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας θα δοθούν, ως Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 9,970 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο μέσω των δήμων που έχουν ενταχθεί πιλοτικά στο σχετικό πρόγραμμα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com