Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ολα τα λεφτά στον τουρισμό

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και στους φορείς του τουρισμού για την πορεία της φετινής σεζόν.



Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσφάτως αναφώνησε ότι «σπάμε όλα τα ρεκόρ» στις αφίξεις, ενώ και ο αρμόδιος Σύνδεσμος των επιχειρήσεων του τουρισμού εκπέμπει εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα.

Πιθανότατα το 2017 να έλθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 2 εκατ. περισσότεροι τουρίστες ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ, τα έσοδα μπορεί να αυξηθούν κατά 1,3 δισ. ευρώ καλύπτοντας τη φετινή «μαύρη τρύπα» του περίπου 1 δισ. ευρώ.

Είναι πλέον κλισέ η φράση «βαριά βιομηχανία» που χρησιμοποιείται για τον τουρισμό. Αλλωστε, δεν υπάρχει ουσιαστικά άλλη βιομηχανία στη χώρα, γι’ αυτό και πρέπει να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Αν υπάρχει φως στο τούνελ της κρίσης, αυτό βγαίνει από τον τουριστικό κλάδο και τις προοπτικές τα επόμενα χρόνια, όπου και αναμένονται πάνω από 30 εκατ. αφίξεις κάθε χρόνο.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στον ξενοδοχειακό τομέα συντελούνται ραγδαίες αλλαγές με κατασκευή νέων μονάδων, αγορά παλαιών από Ελληνες και ξένους επενδυτές.

Πόσο έτοιμη είναι η πολιτεία, ωστόσο, να στηρίξει τον τουρισμό, ώστε να παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες που θα αυξήσουν τα έσοδα; Αρκεί η προσέλκυση περισσότερων τουριστών που, όμως, θα ξοδεύουν λιγότερα; Υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κλάδος να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για να επιστρέψει σε μακροχρόνια ανάπτυξη;

Η πολιτεία οφείλει να βάλει όλες τις δυνάμεις της και κονδύλια για τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Κυρίως δε πρέπει να προστατέψει τη φήμη της χώρας από κακόβουλες ενέργειες, είτε στο εσωτερικό είτε από εξωγενείς παράγοντες, όπως π.χ. οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων.

Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιστρέψουν τα δημοσιεύματα και οι φωτογραφίες από μια χώρα που πεινάει, καταστρέφεται, διαλύεται.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com