Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Α. Τσοχατζόπουλος: Νέα κατηγορία για μίζα άνω των 700.000 ελβετικών φράγκων

Εξηγήσεις για ένα ακόμη ποσό ύψους άνω των 700.000 ελβετικών φράγκων καλείται να δώσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με νέα κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.



Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 19 ετών πρώην υπουργός για παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων, καλείται σήμερα σε απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Παναγιώτα Σίδερη, για ένα ποσό που αφορά ασφαλιστήριο ζωής, εντοπίστηκε σε ελβετική τράπεζα και θεωρείται μέρος των χρημάτων που ο Α. Τσοχατζόπουλος απέκτησε από δωροδοκίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

 Μαζί του καλούνται σε εξηγήσεις η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και ο εξάδελφός του -και άλλοτε στενός συνεργάτης του- Νίκος Ζήγρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, το επίμαχο ποσό αφορά 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία κατά το χρονικό διάστημα από 4/12/1998 έως και σήμερα, ο κ. Τσοχατζόπουλος, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλα Ζήγρα και τη Βασιλική Σταμάτη, απέκρυψαν «εν γνώσει του ότι αποτελούν προϊόν του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων» .

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Ζήγρας, το επίμαχο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ύψους 500 χιλιάδων ελβετικών φράγκων το είχε συνάψει το 1998 ο ίδιος ο πρώην υπουργός με τα στοιχεία του διαβατηρίου του εξαδέλφου του και με στοιχεία συζύγου, την κ. Σταμάτη, η οποία εμφανίζεται να έκανε στην UBS την επίμαχη κατάθεση.

Η υπόθεση του ασφαλιστηρίου, χρήματα για την κατάρτιση του οποίου συνδέονται με υπεράκτια εταιρεία που διακίνησε παράνομες αμοιβές, απασχόλησε και την ελβετική Δικαιοσύνη και περιλαμβάνεται στους φακέλους που είχαν φέρει μαζί τους πριν λίγα χρόνια Ελβετοί εισαγγελείς, οι οποίοι στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχαν λάβει καταθέσεις και από τους τρεις κατηγορούμενους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com