Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Εστάλη στους εισαγγελείς η εγκύκλιος για τη λαθρομετανάστευση

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες απέστειλε στους εισαγγελείς Εφετών της χώρας την υπ' αριθμ. 4/2009 εγκύκλιό του με την οποία τους γνωστοποιεί ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν. 3772/2009 περί εισόδου, διαμονής κ.λπ. υπηκόων τρίτων χωρών, που περιλαμβάνει, πλην των άλλων ρυθμίσεων, σημαντικές διατάξεις ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου.

Με το νέο αυτό νόμο, αναφέρει ο Τέντες στην εγκύκλιο,


θα αυστηροποιούνται οι ποινές και οι κυρώσεις για τους λαθρομετανάστες, για όσους εμπλέκονται με διευκόλυνση λαθρομεταναστών και για τη δήμευση της περιουσίας των υπαιτίων.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «οι λόγοι αυστηροποίησης των διατάξεων που αφορούν τη λαθρομετανάστευση είναι προφανείς, αφού, κατ' αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η αντιμετώπιση ενός φαινομένου που δημιουργεί εξαιρετικά σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα δημόσιας τάξης, αλλά και πλήττει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας».

Ακόμη, αναφέρει ο Τέντες ότι με τον εν λόγω νόμο επέρχονται αλλαγές στον Σωφρονιστικό Κώδικα και στο νομικό καθεστώς που ισχύει για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com