Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Επιμένει η κυβέρνηση για τα καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο

Επιμένει η κυβέρνηση στην προώθηση του νομοσχεδίου που καθιστά υποχρεωτική εφεξής την ταυτοποίηση των χρηστών των καρτοκινητών τηλεφώνων, καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επιφυλάξεις εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπέρ του σχετικού νομοσχεδίου τάχθηκε ο ΛΑΟΣ.


«Δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να επεκτείνουμε τις ρυθμίσεις, που αφορούν τα συμβολαιοποιημένα κινητά και τα καρτοκινητά», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που απέφυγε να απαντήσει σε αίτημα που κατέθεσε σήμερα το πρωί ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, με το οποίο ζητούσε η χρονική μετάθεση της εφαρμογής, για διάστημα τουλάχιστον 3-4 μηνών . Ο Γ.Στεφανόπουλος είχε τονίσει ότι το νομοσχέδιο έρχεται αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν 10.000 σημεία διάθεσης καρτών, κάνοντας εξαιρετικά περίπλοκή την υλοποίηση των σχετικών διατάξεων
Ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι με το υπό εξέταση νομοσχέδιο δεν προβλέπεται, ούτε ταυτοποίηση της συσκευής, ούτε αποκλεισμός των καρτοκινητών (μέσω της περιαγωγής) από χώρες, όπου δεν είναι υποχρεωτική η ταυτοποίηση.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας σημείωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις και ότι θα τοποθετηθεί εν τέλει στη συζήτηση στο Α’ Θερινό Τμήμα. Υπογράμμισε ότι δεν έγινε διάλογος και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ως στιγμής κοινή γραμμή πλεύσης στους 27 της Ε.Ε.".

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. με τους αγορητές των δύο κομμάτων, Αντώνη Σκυλλάκο και Εύη Αμανατίδου αντίστοιχα, να θέτουν θέμα κινδύνου για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αντισυνταγματικότητας των διατάξεων.

Τέλος, υπέρ τάχθηκε ο αγορητής του ΛΑΟΣ, Βαΐτσης Αποστολάτος, που ζήτησε να ληφθούν όσα μέτρα χρειαστούν για να διασφαλιστεί η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των ατομικών δικαιωμάτων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com