Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται ο ...δραπέτης Παλαιοκώστας

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού, κατηγορείται ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο μικρότερος εκ των δύο αδελφών, που διαφεύγει τη σύλληψη, παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.


Ο 43χρόνος δραπέτης βαρύνεται αυτή τη φορά με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αντίστασης κατά της αρχής και παράβασης διατάξεων του ΚΟΚ. Πρόκειται για την υπόθεση της επεισοδιακής καταδίωξης, με ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχε με δικυκλιστή αστυνομικό στην Περαία Θεσσαλονίκης, λίγους μήνες πριν από την απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Απριλίου 2008, όταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας οδηγώντας ένα γκρι Άουντι, έπεσε σε μπλόκο της Τροχαίας. Το ραντάρ τον εντόπισε να κινείται με υπερβολική ταχύτητα στο 20ο χιλιόμετρο του δρόμου Θεσσαλονίκης - Περαίας. Στο σήμα των αστυνομικών δε σταμάτησε κι ακολούθησε χολυγουντιανή καταδίωξη.
Ένας μοτοσυκλετιστής της Τροχαίας, ξεχύθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του Παλαικώστα και στην οδό Ανθέων της Περαίας κατάφερε να τον πλησιάσει απειλητικά. Τότε ο Παλαιοκώστας, σύμφωνα με το βούλευμα, άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου και άνοιξε πυρ εναντίου του.
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, μια σφαίρα του όπλου πέτυχε τη δερμάτινη στολή του αστυνομικού και μια δεύτερη το φάρο της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να καταφέρει να τον ακινητοποιήσει ώστε να διαφύγει για μια ακόμη φορά. Το όπλο που χρησιμοποίησε, ένα Σμιθ Γουέσον, ταυτοποιήθηκε από το βαλλιστικό έλεγχο που έγινε, μετά την αποκάλυψη της "γιάφκας" που διατηρούσε η σπείρα των απαγωγέων στη Σουρωτή της Θεσσαλονίκης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com