Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Τρία νέα επιχειρηματικά προγράμματα παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τρία νέα προγράμματα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρώ 2009», που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΠΑΝ ΙΙ, παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.


Πρόκειται για τα προγράμματα: «Εξελίσσομαι», για την ενίσχυση εκσυγχρονιστικών επιχειρηματικών σχεδίων για μεσαίες επιχειρήσεις, «Πρωτοτυπώ», για την προώθηση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας σε μικρές επιχειρήσεις και «Μετοικώ», που προωθεί τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στην περιφέρεια και γενικότερα το άνοιγμα νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην ελληνική περιφέρεια από κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε το κομμάτι του προγράμματος "Εξελίσσομαι" που απευθύνεται στις μεσαίες επιχειρήσεις. Το «Εξελίσσομαι» αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των μεσαίων επιχειρήσεων – που δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο της μεταποίησης – με στόχο την ενίσχυση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων για νέες παραγωγικές υποδομές. Στόχος είναι οι επιχειρήσεις αυτές να μπορέσουν να:

* Ενδυναμώσουν την παρουσία τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά
* Ενσωματώσουν τεχνολογική ή / και μη τεχνολογική καινοτομία
* Αναπτύξουν νέα και πιστοποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες ή / και να διαφοροποιήσουν τα υπάρχοντα.

Σε σχέση με το πρόγραμμα «Πρωτοτυπώ 2009», όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης συτό αφορά τόσο τις υφιστάμενες Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις, όσο και την ίδρυση από φυσικά πρόσωπα νέων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων. Σε σχέση με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, το πρόγραμμα επιδιώκει την προώθηση της καινοτομίας ως βασικής παραμέτρου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και την διαφοροποίηση και αναγέννηση παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας, μέσα από την εμπορική αξιοποίηση πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών. Σε ό,τι αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από την ίδρυση Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν μία πρωτότυπη ιδέα σε επιχειρηματική καινοτομία.

Τέλος, για το «Μετοικώ» ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στόχοι του προγράμματος είναι η:

* Ανάπτυξη τοπικών οικονομιών μέσω της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων
* Ενθάρρυνση της κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την ελληνική περιφέρεια
* Αποκέντρωση επιχειρηματικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων και ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

* Υφιστάμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν από τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης στην περιφέρεια
* Νέες επιχειρήσεις, που ιδρύονται στην περιφέρεια της χώρας από φυσικά πρόσωπα ηλικίας μέχρι 55 ετών, που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com