Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΤΕΕ: «Πολεοδομικά επτωχεύσαμεν»

Με την τροπολογία για τους ημιυπαίθριους χώρους εμπεδώνεται στην ελληνική κοινωνία η αντίληψη ότι όσοι αυθαιρετούν, εν τέλει, δικαιώνονται, τόνισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. «Δυστυχώς, ως Χώρα, πολεοδομικά επτωχεύσαμεν», σημείωσε ο Γιάννης Αλαβάνος.


Τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν, εκτίμησε, από μόνα τους δεν έλυσαν και δεν πρόκειται να λύσουν στο μέλλον το πρόβλημα, " Είτε είναι μεγάλα, είτε μικρά, είτε μηδενικά (όπως αυτό της διατήρησης αυθαιρέτου όπως προτείνεται)". Ο πρόεδρος του ΤΕΕ πρόσθεσε ότι η "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων έχει σαφείς βραχυπρόθεσμους εισπρακτικούς στόχους και δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας το πρόβλημα. Όπως είπε, οι χώροι δεν νομιμοποιούνται και οι κάτοχοί τους παραμένουν όμηροι στην όποια πολιτική ή δικαστική μελλοντική απόφαση.

"Το ΤΕΕ έχει ταχθεί επιμόνως υπέρ μιας συνολικής, αποφασιστικής και ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης. Είναι έτοιμο, όπως είναι γνωστό, και διατεθειμένο προς αυτήν την κατεύθυνση να συνδράμει κάθε προσπάθεια", καταλήγει ο Γ. Αλαβάνος
 
website counter
friend finderplentyoffish.com