Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

με… το αφτί κολλημένο στο ακουστικό Siemens

Ρυθμούς διακοπών δοκιμάζουν σιγά-σιγά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο Ιούλιος ούτε για υψηλή πολιτική προσφέρεται, ούτε για εκλογική προετοιμασία, παρά τα όσα διοχετεύουν στα μέσα ενημέρωσης επιτήδεια κομματικά στελέχη, για λόγους συσπείρωσης.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται


να ξαναδεί το υπουργικό συμβούλιο πριν το φθινόπωρο. Μετά την υποχρεωτική, κατά το νόμο, χτεσινή συνεδρίαση για τον διορισμό των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, άλλη ανάγκη δεν το έχει. Μερικές συνεργασίες με ορισμένους υπουργούς κατά περίσταση θα έχει, και πέραν αυτού ουδέν. Εξάλλου, οι μετεκλογικές εκκρεμότητες σε φόρους, τέλη και εισφορές, έχουν τακτοποιηθεί.

Από μακριά θα παρακολουθείται η υπόθεση Χριστοφοράκου, καθώς μέχρι τώρα οι απειλές του πρώην επιφανούς στελέχους της Siemens δεν δείχνουν να πραγματοποιούνται. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη γερμανική δικαιοσύνη και τη βασιμότητα των επιχειρημάτων του διωκόμενου στελέχους της εταιρείας, για να δικαστεί στο Μόναχο.

Κυβερνητικά στελέχη ωστόσο γνωρίζουν, ότι το σκάνδαλο αυτό έχει πολλά πλοκάμια, τα οποία αγκαλιάζουν πολλά πρόσωπα της δημόσιας ζωής. Έτσι, ο κίνδυνος για το πολιτικό σύστημα παραμένει, είτε μιλήσει κάποια στιγμή απ’ ευθείας ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, είτε έρθουν αποκαλύψεις από άλλες πηγές με το σύστημα της καραμπόλας.

Ούτε στο ΠΑΣΟΚ είναι ήσυχοι. Ο Θόδωρος Τσουκάτος μπορεί από χτες να νιώθει περισσότερο δικαιωμένος από όσο την προηγούμενη εβδομάδα, όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκ των πραγμάτων εκτεθειμένο στην υποψία ότι τηρεί, ή τηρούσε, διπλά βιβλία.

Το θέμα αυτό επισκιάζει τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίος έχει συγκαλέσει ο Γιώργος Παπανδρέου, για μια σύντομη αποτίμηση της μετεκλογικής κατάστασης και για έναν στοιχειώδη θερινό προγραμματισμό.

Το κόμμα, που θα αργήσει ακόμα να δει διακοπές, είναι ο ΣΥΝ, καθώς η σύγκρουσή του με… τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη εκθέσει στα στελέχη το βασικό πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος, που θεωρεί ως λειτουργικό, καθώς επίσης και τις αρχές συνεργασίας με τις όμορες δυνάμεις. Στη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά μετατέθηκε μια βδομάδα αργότερα, θα καταθέσει αναλυτικά την πρότασή του. Από αυτή τη συνεδρίαση θα κριθούν πολλά και κυρίως η πορεία της αντιπαράθεσης με τον Αλέκο Αλαβάνο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com