Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Αποφάσεις εκτός πραγματικότητας για μείωση των πληρωμών

«Με μία τελείως αντισυμβατική κίνηση ο ΕΟΠΥΥ για άλλη μία φορά, με δύο πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του, επιχειρεί να ανατρέψει ένα σημαντικό μέρος της μεταξύ μας σύμβασης βεβαίως εις βάρος μας και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2013.





Προσπαθώντας να αποφύγει να πληρώσει δαπάνες ή να μειώσει τις πληρωμές του, προχώρησε σε πράξεις που πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Καταρχήν κατάργησε το παράρτημα που είχαμε υπογράψει για κάποιες επεμβάσεις που και οι ίδιοι είχαν αναγνωρίσει ότι η τιμή του ΚΕΝ δεν κάλυπτε το κόστος και είχαν συμφωνήσει ότι για αυτές θα μας δίνουν 20% επί πλέον του ΚΕΝ για την κάλυψη μέρους του κόστους. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασής τους είναι ότι για by pass ο ΕΟΠΥΥ έδινε 5.131,20 ευρώ και τώρα θα δίνει 3.848,40. Κανένα σχόλιο.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αυθαίρετη ερμηνεία του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την οποία αν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του με ΚΕΝ ο ασθενής εισαχθεί στην ΜΕΘ, το κόστος της ΜΕΘ περιλαμβάνεται μέσα στο ΚΕΝ, παρά το ότι υπάρχουν εγκύκλιοι και αποφάσεις που καθορίζουν την αποζημίωση της ΜΕΘ πέρα από το ΚΕΝ. Μάλιστα στην απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι δεν αποζημιώνει την παραμονή σε ΜΕΘ αν με βάση το επιλεγμένο ΚΕΝ, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της νοσηλείας του. Σε ερώτησή μας προς τον ΕΟΠΥΥ σε ποια ΚΕΝ περιλαμβάνεται η παραμονή στη ΜΕΘ σαν αναπόσπαστο μέρος της νοσηλείας, η απάντησή τους ήταν ότι δεν υπάρχει λίστα με τέτοια ΚΕΝ. Κανένα σχόλιο.

Και το καλύτερο! Αν ο ασθενής καταλήξει εντός των τριών πρώτων ημερών της νοσηλείας του, ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει το αντίστοιχο ΚΕΝ, αλλά καταβάλλει το παλιό ενοποιημένο νοσήλιο. Δηλ. 34,80 πλέον κάποιων άλλων εξαιρούμενων όπως τα λένε οι παλιές υπουργικές αποφάσεις που επικαλείται. Φανταστείτε ένα πολυτραυματία (έτυχε πρόσφατα ένα τέτοιο περιστατικό), ή ένα οξύ έμφραγμα που θα έρθει και μπορεί φυσικά να καταλήξει εντός του τριημέρου, ο ΕΟΠΥΥ αρνείται την πληρωμή τους. Δεν ξέρω αν πρέπει πια να δεχόμαστε τέτοια περιστατικά ή τι άλλο να κάνουμε... Κανένα σχόλιο».



 
website counter
friend finderplentyoffish.com