Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σύγκρουση χωρίς όρια στη Βουλή - Σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη και Σταμάτη με Δραγασάκη

Με οξεία αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, με τον εισηγητή της ΝΔ, τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να εξαπολύει σφοδρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως «αρχιτέκτονα των δύο άκρων».




Αρχικά ο κ. Βορίδης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται να συζητά με τον Άδωνι Γεωργιάδη λόγω της δήλωσής του ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μήπως θέλετε να σας στέλνουμε και short list για να αποφασίσετε εσείς για το ποιοι θα εκπροσωπούν την ΝΔ;» είπε και πρόσθεσε πως αυτό «δείχνει μία νοοτροπία, ακυρώνει μία αντίληψη δημοκρατίας. Δεν επιλέγουμε στη δημοκρατία τους αντιπάλους μας ούτε επιλέγουμε να τους ακυρώσουμε».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για τρεις πολιτικές δολοφονίες στην Ελλάδα. «Είχαμε πολιτικές δολοφονίες; Ναι! Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική οργάνωση που δρούσε με τον μανδύα πολιτικής παράταξης, και αφετέρου από την τρομοκρατία της άκρας αριστεράς και αν δεν επενέβαινε η κυβέρνηση δεν ξέρουμε πού θα μας είχε οδηγήσει αυτός ο κύκλος βίας και μίσους» υποστήριξε.

Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί δύο χρόνια εκτόξευσε «ύβρεις, απειλές, τρομοκρατία, κρεμάλες», τονίζοντας πως ο τόπος κινδύνεψε να βρεθεί σε συνθήκες απόλυτης αποσταθεροποίησης».

«Έχουμε κρίση αντιπροσώπευσης και όταν έχουμε κρίση αντιπροσώπευσης, μόνο οι αντιπροσωπευόμενοι μιλούν και όχι οι αντιπρόσωποι. Όποιος, λοιπόν, θέλει ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο στο λαό μπορεί να πάει», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, παίρνοντας τον λόγο.

«Δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αποσταθεροποιήσετε τη χώρα από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που επιλέγει ο λαός» υπογράμμισε.

«Δεν συζητάμε για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Έχουμε άσκηση πώς θα αντιπολιτευτεί η ΝΔ όταν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος και σε όσα είχε πει νωρίτερα ο κ. Μάκης Βορίδης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι με τον «θριαμβολογικό τόνο» που χρησιμοποίησε ο κ. Βορίδης το πολιτικό μήνυμα της εισήγησης είναι πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα να διαπραγματευτούμε, αφού όλα πάνε τόσο καλά».

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να βλέπει την πραγματικότητα. Οι επικοινωνιολόγοι λένε ότι ένα ψέμα για να γίνει πιστευτό πρέπει να είναι μεγάλο. Σήμερα ακούσαμε ισχυρά ψεύδη για την πραγματικότητα που ζούμε», ισχυρίσθηκε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η Ευρώπη συζητά την πτώση της παραγωγής για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στη Γερμανία μήπως είναι ενώπιον μίας νέας ύφεσης, μήπως υπάρχει φαύλος κύκλος ανατροφοδότησης του χρέους και της ύφεσης και μήπως τα μέτρα Ντράγκι είναι πολύ λίγα.

Απαντώντας στην κριτική του Μ. Βορίδη για ύβρεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Δραγασάκης είπε ότι «ο Αντ. Σαμαράς είναι ο αρχιτέκτονας της θεωρίας των δύο άκρων» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ποιοι ήταν οι συνομιλητές της εγκληματικής οργάνωσης; Τολμάτε; Τολμάτε εδώ μέσα;». Και για τις αναφορές του Μ. Βορίδη στην αντίληψη για την ιδιοκτησία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δραγασάκης συνέστησε: «Μιλάτε για ιδιοκτησία; Μιλήστε πρώτα με τους δικούς σας οπαδούς».

Αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι πρόκειται για «τακτικισμό» και ότι «ο Σαμαράς θα μιλήσει στο τέλος της συζήτησης όταν κανείς δεν θα μπορεί να του μιλήσει. Είναι ο Πρωθυπουργός των μονολόγων».

Τα πρόστιμα

Ακολούθησε δεύτερη μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη με αιχμή τη διαπλοκή. Ο κ.Δραγασάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος».

Αμεση και σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του κ.Σταμάτη που τον κάλεσε να μιλήσει με ονοματεπώνυμα αν έχει στοιχεία. «Τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Δραγασάκης, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που συνεχίζονταν συνέστησε υπομονή, να μην προκαλούν και το κόμμα του θα επανέλθει.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com