Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ντομπρόφσκις: Ξεκινάμε δύσκολη συζήτηση για νέο πρόγραμμα

Δεν υπάρχει παράταση προγράμματος με την Ελλάδα γιατί το αίτημα έγινε μόνο λίγες ώρες πριν την εκπνοή του προηγούμενου οπότε ήταν τεχνικά αδύνατη, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ντομπρόφσκις, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν.




Σημείωσε ότι υπάρχει ένα νέο αίτημα για νέο πρόγραμμα από τον ESM για το οποίο θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες. Δηλαδή θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης στο απογευματινό Eurogroup ενώ τόνισε ότι δεν έχουμε πρόγραμμα χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.

Ανέφερε επίσης ότι είμαστε σε διαφορετική διαδικασία μετά τη λήξη του πρόγραμματος κάνοντας και πολιτική εκτίμηση ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν είναι έγκυρο καθώς ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει για πρόταση που δεν υπάρχει πια.

Οπως μεταδίδει το megatv.gr, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν άφησε ανοιχτή την πόρτα των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ και πως η Κομισιόν είναι εδώ για να την βοηθήσει όποτε χρειαστεί για ανάπτυξη και επιστροφή στη σταθερότητα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com