Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: «Ανακεφαλαιοποίηση μέχρι τέλος Νοεμβρίου και έξοδος στις αγορές το 2016-2017»

Την άποψή του ότι σε αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη «να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου» και ότι «θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.


«Τώρα είναι η τρίτη και η καλύτερη για να βάλουμε μία κι έξω τέλος στο παρελθόν που μας βαραίνει. Να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου. Εγώ πιστεύω ότι θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά» επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να βγει στις αγορές το 2017, αν όχι το 2016, υποσχόμενος να διασφαλίσει σταθερό οικονομικό περιβάλλον και να εργαστεί για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Σε ερώτηση αν η πόρτα είναι ανοιχτή για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι αρνητικός, λέγοντας ότι ο καθένας έχει διαλέξει τον δρόμο του και πως όταν κανείς διαλέγει τον δρόμο του, οι δρόμοι είναι σε διαφορετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει αμφιβολία.

«Εγώ κακία δεν κρατάω σε κανέναν, από εκεί και πέρα, όμως, νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά», είπε και υπογράμμισε: «Όταν κάποιος επιλέγει σε μια κρίσιμη στιγμή την ιδεολογική καθαρότητα και να μη λερώσει τα χέρια του και να κάθεται στη γωνιά και να λέει «τα δύσκολα έρχονται, εγώ σας προειδοποίησα», τότε επιλέγει μία θέση και στάση που για εμένα δεν είναι θέση και στάση της Αριστεράς που είναι χρήσιμη για τον τόπο. Της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Η Αριστερά για να είναι χρήσιμη για τον τόπο, πρέπει να μην φοβάται να βάλει τα στήθη μπροστά και τα χέρια στη λάσπη. Γιατί αν δε βάλουμε εμείς τα χέρια στη λάσπη, ποιος θα τα βάλει; Ποιος θα στηρίξει τον πιο αδύναμο;».

Σε ερώτηση σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλες οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών είναι θετικές και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα, αν όχι το 2016, τότε το 2017, θα καταφέρει να βγει στις αγορές και να εξέλθει από την κρίση.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com