Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ξέχασε τα 55 δισ.

Στο διαφημιστικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων γίνεται αναφορά σε αυτό... που ξέχασε ο Βαγγέλης. Μπορεί να μην έγινε απόλυτα κατανοητό τι εννοεί ο... ποιητής, αλλά ελάχιστη σημασία έχει.




Όμως και ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται ότι ξεχνά μερικά ουσιώδη πράγματα. Είπε ο πρώην πρωθυπουργός ότι τα 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι απόρροια της δικής του πολιτικής, αλλά αφορούν το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. Προφανώς λησμόνησε ότι επί των ημερών του το ύψος των «κόκκινων» δανείων εκτοξεύθηκε κατά τουλάχιστον 12 ποσοστιαίες μονάδες, που αντιστοιχούν σε περίπου 15 δισ. Επίσης ξέχασε να πει ότι από τις τράπεζες «έφυγαν» περίπου 40 δισ. Μικρές λεπτομέρειες, θα μου πείτε...

Οι συνδικαλιστές... επιστρέφουν
Νυν υπέρ πάντων ο αγών... για τα οφίτσια

Μερικοί δεν έχουν αντιληφθεί απολύτως τίποτε. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι κάποιοι συνδικαλιστές επιμένουν να θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους και τον δημόσιο χαρακτήρα κάποιων επιχειρήσεων, όχι βέβαια για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά για να συνεχίσουν να έχουν οι ίδιοι τις προκλητικές παροχές. Τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα ο περιφερόμενος από κόμμα σε κόμμα Ν. Φωτόπουλος, που έκανε ξανά την εμφάνισή του «ντυμένος» με τον μανδύα του «Ρομπέν των φτωχών». Το παράδειγμά του ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν δεσμεύσεις για την μη πώληση του ΟΛΠ. Λησμονούν βέβαια ότι το κόμμα που υποστηρίζουν έχει δεσμευθεί με την υπογραφή του Αλ. Τσίπρα για το ακριβώς αντίθετο.
Ξέχασε τα 55 δισ.

Δικαιολογίες που δεν λένε ούτε 15χρονα
Υποτιμούν τη νοημοσύνη

Εκεί στην Κουμουνδούρου προφανώς και θεωρούν ότι η νοημοσύνη του ελληνικού λαού δεν πιάνει ούτε καν τη βάση. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά όλη αυτή η τακτική που ακολουθήθηκε στο Φλαμπουράρης - Gate. Διότι ποιος θα πιστέψει ότι την επομένη της νίκης του «πρώτη φορά αριστερά» ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει άλλη κάψα από το πώς θα ξεφορτωθεί την εταιρεία του. Σε λίγες ώρες βρήκε αγοραστή, έγινε η αποτίμηση και συντάχθηκε το σχετικό συμφωνητικό. Επίσης είναι ανήκουστο να πωλεί κάποιος περιουσιακό στοιχείο και να μη δίνεται την ώρα της συναλλαγής ούτε ένα ευρώ. Και το τελευταίο και ίσως το καλύτερο. Η πρώτη δόση είναι σε χρόνο μεταγενέστερο από την ημερομηνία που έσκασε το σκάνδαλο. Τελικά δεν τρώνε... κουτόχορτο οι πάντες σε αυτή τη χώρα.
Ξέχασε τα 55 δισ.

Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Ηρθε για να μείνει

Ενώ στις πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ήταν στην κορυφή της προεκλογικής αντιπαράθεσης, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει απόλυτη σιωπή. Η αλήθεια είναι ότι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι νόμος του κράτους και ισχύει κανονικότατα και όποιος πει το αντίθετο ψεύδεται ασυστόλως. Το αν θα καταργηθεί αργότερα με άλλον νόμο είναι ένα άλλο θέμα και αποτελεί υπόθεση εργασίας. Η ΝΔ, που γενικά δεν έχει προχωρήσει σε υποσχέσεις, δηλώνει ότι θα τον καταργήσει, αλλά θα πρέπει να βρει ισοδύναμα. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο πρόγραμμά του για κατάργηση, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον είναι πρώτο κόμμα θα ισχύσει κανονικά.
Ξέχασε τα 55 δισ.

Μέτρα στήριξης, αλλά...
Βιτρίνα ή πραγματικό ενδιαφέρον;

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε Κω και Λέσβο ετοιμάζονται να ενισχύσουν την εικόνα των δύο αυτών νησιών στο εξωτερικό. Σε σύσκεψη αποφασίστηκε για κάθε νησί να συσταθεί ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή παραγόντων από τα νησιά, προκειμένου σε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΤ, αρμόδιο για την τουριστική προβολή της χώρας, και με τη στήριξη του υπουργείου, να εξειδικευθούν δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα ενισχύσουν την τουριστική εικόνα των νησιών. Μέχρι εδώ σωστά, αλλά έχουμε Σεπτέμβριο μήνα και αν αποδώσει αυτή η προσπάθεια, που μακάρι να αποδώσει, τα αποτελέσματα θα φανούν του χρόνου το καλοκαίρι. Μέχρι τότε τι θα γίνει;
Ξέχασε τα 55 δισ.

Πολιτική μέσω του Taxis
Αφομοιώθηκαν στο σύστημα

Δεν είναι μόνο τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα αρχίσουν να αποστέλλονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, αλλά είναι και ο επιπλέον φόρος που προκύπτει από τις αλλαγές στους συντελεστές του φόρου πολυτελείας (αυτοκίνητα, πισίνες κ.λπ.). Ο νόμος ισχύει εδώ και πολύ καιρό, αλλά νέα εκκαθαριστικά δεν εκδίδονται και αυτό όχι διότι το κράτος δεν θέλει έσοδα, αλλά γιατί κάποιοι σκέπτονται όπως οι παλιοί πολιτικοί. Σου λέει αν δει κανείς πως ζητάμε και άλλα μπορεί να... στραβώσει και να ψηφίσει παράξενα. Όμως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά τα κόλπα δεν πιάνουν πλέον. Οι πολιτικοί που πρεσβεύουν το νέο, πρώτα από όλα ας αλλάξουν οι ίδιοι και ας αφήσουν κατά μέρος τα κόλπα τα παλιού πολιτικού συστήματος.

Ανησυχία στην Ελλάδα
Η Cosco πάει Τουρκία

Ανησυχία στην ελληνική πλευρά προκαλεί η είδηση ότι η Cosco εξαγόρασε το μεγαλύτερο ιδιωτικό λιμάνι της Τουρκίας, το Kumport Terminal στον κόλπο του Μαρμαρά. Η εξαγορά έγινε σε συνεργασία με την China Merchants Group και το κρατικό κινεζικό fund China Investment Corp. Αν και η εξέλιξη προκαλεί ήδη ανησυχία στην ελληνική λιμενική βιομηχανία, κύκλοι της Cosco στην Ελλάδα εξηγούν πως το 98% του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίζεται το Kumport Terminal αφορά εισαγόμενο στην Τουρκία, τοπικό φορτίο και όχι διαμετακομιστική δραστηριότητα όπως αυτή στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ, τους οποίους διαχειρίζεται η θυγατρική της Cosco Pacific. Προσθέτουν δε πως η απόκτησή του θα προικίσει με συνέργειες και το λιμάνι του Πειραιά. Ας ελπίσουμε πως είναι έτσι τα πράγματα και οι Κινέζοι δεν αγανάκτησαν με τα ελληνικά ήξεις αφήξεις και ψάχνουν εναλλακτικούς διαδρόμους εισόδου στην Ευρώπη.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com