Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: «Δεν αλλάζω ιδέες, τα μνημόνια καταστρέφουν τη χώρα»

Τη βεβαιότητά του ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, ότι η διαπραγμάτευση δεν θα πάει χαμένη και ότι η συμφωνία θα δώσει προοπτική στη χώρα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπας σε συνέντευξή του στο Star και στη εκπομπή «Στον Ενικό».



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπας είπε ότι με την σταθερότητα της οικονομίας, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που διασφαλίζει τις καταθέσεις και με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους, δημιουργούμε ένα πλαίσιο συμμαχιών που απομονώνει αυτούς που δεν θέλουν απομείωση χρέους. Επίσης, πρόσθεσε πως με την επιστροφή στην ανάπτυξη, υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεν πάνε χαμένοι, ότι η διαπραγμάτευση δεν πήγε χαμένη και δίνουν προοπτική στη χώρα.

Ερωτώμενος για τις επικρίσεις που δέχεται από τον κ. Μεϊμαράκη, ότι έχει γίνει μνημονιακός, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης αντί να απαντά με επιχειρήματα απαντά με χαρακτηρισμούς.

«Θα μπορούσα και εγώ», πρόσθεσε, «να πω ότι είναι διαπλεκόμενος». Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «δεν αλλάζω ιδέες, τα μνημόνια καταστρέφουν τη χώρα» και πρόσθεσε ότι αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαπραγματεύονταν η χώρα θα είχε γλυτώσει πολλά.

Για τον χαρακτηρισμό «ωρομίσθιος» που του απηύθυνε ο κ. Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι αν ήταν εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, θα υπέγραφε αμέσως και θα τελείωνε νωρίς η διαπραγμάτευση.

Κληθείς να βαθμολογήσει τις επιδόσεις της κυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρχε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα, που δεν ήθελε καμία συμφωνία ήθελε έξοδο από το ευρώ. Μια αριστερά που δραπετεύει, δεν είναι χρήσιμη για τα λαϊκά στρώματα, είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχετικά με το αν έπρεπε να κλείσει την συμφωνία νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι από την στιγμή που από την πλευρά των δανειστών υπήρχε το σχέδιο της παρένθεσης, θα μας οδηγούσαν στα άκρα έτσι και αλλιώς, κατά συνέπεια αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εταίροι ήταν αυτοί που δεν ήθελαν συμφωνία σύντομα.

Ερωτηθείς για δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της βουλής Αλέξη Μητρόπουλου για νέες μειώσεις συντάξεων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεγαλύτερη από αυτήν του κ. Μητρόπουλου και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Μητρόπουλος ήταν στα ψηφοδέλτια, θα έκανε καμπάνια για τα ακριβώς αντίθετα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com