Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μια λάθος «διάγνωση» !!!......

Αν η διάγνωση είναι λάθος όλα τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τη θεραπεία θα είναι λάθος κι αυτά και φυσικά αναποτελεσματικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τη «διαρροή» καταθέσεων που συνεχίζεται αδιαλείπτως. Οι αρμόδιοι δεν ερμηνεύουν σωστά τα αίτια, γι’ αυτό και αδυνατούν να βρουν τη σωστή θεραπεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, που αν και υπηρεσιακός εντυπωσιάζει το τηλεοπτικό κοινό με τις καθημερινές εμφανίσεις και δηλώσεις του, φαίνεται να αγνοεί τα αίτια της απόσυρσης των καταθέσεων.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο λόγος της «φυγάδευσης» των καταθέσεων από τις τράπεζες προς το εξωτερικό ή το σεντούκι του σπιτιού δεν οφείλεται στον φόβο της εφορίας, αλλά στην πολιτική αβεβαιότητα και στη συσκότιση των προθέσεων των αρμόδιων αρχών.

Ο υπουργός, όμως, συνεχίζει να βεβαιώνει τους καταθέτες να μη φοβούνται την? εφορία.

«Επιστρέψτε τις καταθέσεις, μη φοβάστε τίποτε εάν τα χρήματα τα έχετε αποκτήσει με νόμιμο τρόπο», είναι η τελευταία του συμβουλή.

Και το θολό τοπίο δεν ξεκαθαρίζει, η ανησυχία διαιωνίζεται, η αιμορραγία παρατείνεται.

Αδίκως οι καταθέτες αναμένουν ακόμη διαβεβαιώσεις για σταθερό πολιτικό περιβάλλον, σταθερή γραμμή πλεύσης και ξεκάθαρη δήλωση για εγγύηση των καταθέσεων, όπως ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες.

Γιατί η σωστή προτροπή τελικά θα ήταν: «μη μας φοβάσθε, εγγυόμαστε τις καταθέσεις, να φοβάστε μόνο την εφορία».

Η πολιτεία συνεχίζει να κάνει λάθος διάγνωση ή χειρότερα να ερμηνεύει όπως αυτή επιθυμεί τα γεγονότα.

Οι καταθέσεις φεύγουν γιατί οι καταθέτες ανησυχούν και όχι γιατί αυτές είναι προϊόν φοροκλοπής ή και προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Οι ύποπτες καταθέσεις έχουν φύγει από τις τράπεζες εδώ και χρόνια.







 
website counter
friend finderplentyoffish.com