Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Επί... ποδός ο αγροτικός κόσμος της χώρας

Επί... ποδός βρίσκεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας με αφορμή τα φορολογικά μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου μνημονίου.



Οι κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στη Νίκαια Λάρισας, όπου η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων καλεί όλους τους ανθρώπους της παραγωγής σε συγκέντρωση.

Ωστόσο οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χθες από την Αργολίδα. Συγκεκριμένα τις μηχανές των τρακτέρ τους άναψαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στην Αργολίδα, όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Τ. Χειβιδόπουλο.

Μετά τη συνάντηση, έκαναν αυτοκινητοπορεία στους δρόμους του Ναυπλίου, ενώ κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε γενικό αγροτικό ξεσηκωμό. Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών της Αργολίδας είναι η φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, η κατάργηση των τεκμηρίων, το αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Παράλληλα οι αγρότες της ΠΑΣΥ έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για αύριο Τετάρτη, με αποκλεισμό των ΔΟΥ στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, ενώ στον δρόμο βγαίνουν και στην Αρκαδία. Τέλος, σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να προχωρήσουν σήμερα οι οργανώσεις των γεωργών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com