Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Στην Ελλάδα επενδύει η αμερικανική Oracle

Το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στην Ελλάδα αποφάσισε να εμπιστευθεί μία ακόμη πολυεθνική από τον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών.



Η τελευταία προσθήκη στη σχετική λίστα είναι η αμερικανική Oracle, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής παγκοσμίως, η οποία χθες ανακοίνωσε και επισήμως ότι έχει δημιουργήσει στην Αθήνα ένα από τα μόλις πέντε κέντρα ανάπτυξης λογισμικού για τεχνολογίες cloud (Oracle Cloud Development Hub).

Το κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2015 απασχολώντας σε πρώτη φάση 13 μηχανικούς λογισμικού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αναζήτηση για 10 επιπλέον μηχανικούς που θα προσληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Όπως πάντως σημείωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο Αλφόνσο ντι Ιάννι, ανώτερος αντιπρόεδρος της Oracle που έχει την ευθύνη για τις περιοχές της κεντροανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, το συγκεκριμένο κέντρο αφορά έναν τομέα, όπως είναι το cloud, στον οποίο ο αμερικανικός κολοσσός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του hub στην Αθήνα.

Ελληνες μηχανικοί
Ο κ. ντι Ιάννι σημείωσε ότι οι μηχανικοί που απασχολούνται στο συγκεκριμένο κέντρο απαιτείται να έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες που αφορούν τόσο την ανάπτυξη λογισμικού όσο και τη διαχείριση συστημάτων, τις οποίες έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν οι Έλληνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 5 cloud development hub (σ.σ. τα υπόλοιπα τέσσερα βρίσκονται στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ινδία) απασχολούνται συνολικά 57 μηχανικοί, εκ των οποίων οι 25 είναι Έλληνες!

Σύμφωνα με τα στελέχη της Oracle, η δημιουργία του κέντρου στην Αθήνα σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού στην Ελλάδα. Σημειωτέον πως στην Oracle Ελλάς απασχολούνται 230 άτομα, εκ των οποίων το 50% είναι στελέχη που απασχολούνται σε τομείς που δεν αφορούν την ελληνική αγορά αλλά την ευρύτερη περιοχή, καθώς η ελληνική θυγατρική λειτουργεί ως κόμβος.

Η πολύ καλή παρουσία της Oracle στην Ελλάδα μαζί με το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που η Αθήνα επελέγη να φιλοξενήσει το κέντρο ανάπτυξης λογισμικού.

Παράλληλα, όμως, όπως σημείωσε ο Γιάννης Στοΐλης, ανώτερος διευθυντής για τις δραστηριότητες της Oracle στον τομέα του cloud για την περιοχή της Ευρώπης, η γεωγραφική θέση της χώρας έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς βρίσκεται στη μέση μεταξύ της ΗΠΑ και της Ινδίας, ενώ είναι πολύ κοντά και στα άλλα δύο κέντρα, τη Βρετανία και την Ολλανδία.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com