Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ανθρωπιστική καταστροφή για την Ελλάδα το κλείσιμο των συνόρων

«Εάν όλοι στη λεγόμενη Διαδρομή των Βαλκανίων κλείσουν τα σύνορά τους, αυτό θα οδηγήσει άμεσα σε μία ανθρωπιστική καταστροφή και μία κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης στην Ελλάδα, και αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική», προειδοποιεί σε δηλώσεις του το κόμμα των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης.



Εκ μέρους του κόμματός της, η αρμόδια των Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αλέβ Κορούν, καταγγέλλει την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, ότι θέλει να είναι προφανώς «ο καλύτερος Ορμπάν» (σ.σ. ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του στο Προσφυγικό, Ούγγρος πρωθυπουργός) και δεν της αρκεί το ανώτερο ημερήσιο ανώτερο όριο για αποδοχή 80 αιτούντων άσυλο στη χώρα, αλλά ζητά μία ακόμη μείωση αυτού του «ορίου απανθρωπιάς».

Η κ. Κορούν καταγγέλλει επίσης, πως παρά τη σαφή κριτική που άσκησε με επιστολή του στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών και στην αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο αρμόδιος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αυτοί επιμένουν στα ανώτερα όρια για τις αιτήσεις ασύλου, τα οποία συνιστούν, όπως λέει η κ. Κορούν και όπως επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή του Επιτρόπου, «παραβίαση Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου».

Η Αλέβ Κορούν καλεί την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, να σταματήσει το «επικίνδυνο παιγνίδι με τη φωτιά» που δημιουργεί κατάσταση ανάγκης σε μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την Ελλάδα), και να καταβάλει όλες τις δυνάμεις της για κοινές λύσεις με κέντρα υποδοχής και καταγραφής προσφύγων.

Ήδη, σε δηλώσεις τους στις αρχές της εβδομάδας, οι Πράσινοι προειδοποιούσαν πως το φαινόμενο «ντόμινο» με το κλείσιμο των συνόρων στην Κεντρική Ευρώπη και στη λεγόμενη Διαδρομή των Βαλκανίων το οποίο προκαλεί η αυστριακή κυβέρνηση θεσπίζοντας ανώτερο όριο υποδοχής προσφύγων, θα οδηγήσει σε μία «ανθρωπιστική καταστροφή» στην Ελλάδα.

Αγγίζει τα όρια του εγκλήματος να προκαλεί κανείς συνειδητά μία τέτοια δυστυχία και να την παρουσιάζει κατόπιν ως «λύση», όταν οι συνέπειες θα είναι να ανέλθουν σε εκατοντάδες χιλιάδες οι αιτούντες άσυλο που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, που θα είναι άστεγοι, θα βρίσκονται στους δρόμους και θα υποφέρουν από πείνα, τονιζόταν σχετικά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com