Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ψήφιση προαπαιτούμενων έως 11 Δεκεμβρίου

Τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης θα πρέπει να ψηφιστούν έως τις 11 Δεκεμβρίου, ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντ. Κοστέλο, ο οποίος ανέφερε πως «το μήνυμα είναι η υλοποίηση» ενώ έκανε λόγο για ελλειμματική εφαρμογή των μέτρων, που έχει λειτουργήσει τα τελευταία χρόνια, ως αχίλλειος πτέρνα στη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας.



Αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, και παρείχε διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα στις καταθέσεις, έσπευσε να σημειώσει πως η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις και θα αφορά στην υλοποίηση, επισημαίνοντας παράλληλα το ρίσκο του εφησυχασμού. «Η εφαρμογή θέτει άλλες προκλήσεις. Χρειάζεσαι να κινητοποιήσεις τη δημόσια διοίκηση, να αντιμετωπίσεις κατεστημένα συμφέροντα.

Η διαχείριση του δημόσιου τομέα θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση» επισήμανε, κάνοντας αναφορά και στην ανάγκη να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και ο μηχανισμός συλλογής εσόδων. Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε πως αυτή είναι κρίσιμης σημασίας για την Ευρώπη, αλλά πρόσθεσε πως αποτελεί αποκλειστικά μια απόφαση που πρέπει να λάβει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com