Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

WEARABLES Η νέα γενιά των smartbands είναι εδώ

Πρόκειται για μία τάση που ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά πολύ γρήγορα πέρασε τον Ατλαντικό και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Ευρώπη, ακόμη και στην Ελλάδα.


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τις διατροφικές συνήθειες τους, ξεκινούν να αθλούνται και γενικότερα προσπαθούν να ζήσουν περισσότερο υγιεινά. Το “πρόβλημα” τους, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ότι θέλουν να παρακολουθούν τις καθημερινές δραστηριότητες τους και να θέτουν στόχους σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση ώστε να βελτιώσουν τη φυσική και πνευματική κατάσταση τους.

Η λύση στο συγκεκριμένο “πρόβλημα” δεν είναι άλλη από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και τη χρήση μίας νέας κατηγορίας προϊόντων, η οποία αποκαλείται smartbands. Πρόκειται για μικρές συσκευές που φοριούνται στο χέρι και αναλαμβάνουν να κάνουν όλες εκείνες τις μετρήσεις που θέλουν όλοι εκείνοι που προσπαθούν να ακολουθήσουν ένα περισσότερο υγιεινό lifestyle. Οι επιλογές σε smartbands είναι αρκετές αλλά λίγες είναι οι συσκευές που ξεχωρίζουν υπό την έννοια ότι μπορούν να καλύψουν σχεδόν το σύνολο των αναγκών όσων προσπαθούν να ζήσουν πιο υγιεινά.

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες επιλογές σε αυτή την κατηγορία είναι το Color Band A1 της Huawei, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Το Color Band A1 είναι ένα “έξυπνο” gadget που είναι αρκετά μικρό και όμορφο ώστε να προσελκύει τα βλέμματα όταν φοριέται στο χέρι. Η συσκευή προσφέρει μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, διαθέτει αισθητήρα UV ακτινοβολίας! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν ο χρήστης περπατά και τον ενοχλεί ο ήλιος, μπορεί να ελέγξει αν η ακτινοβολία είναι σε κανονικά επίπεδα, ή εάν πρέπει να πάει κάτω από μία σκιά. Το band μπορεί επίσης να προτείνει είτε, το είδος του αντηλιακού που θα πρέπει να βάλει, είτε αν θα πρέπει να φορέσει γυαλιά ηλίου ή/και καπέλο.

Η κύρια λειτουργία του Huawei Color Band A1 είναι, φυσικά, να μετράει τα βήματα που κάνει ο κάτοχος και να υπολογίζει την απόσταση που διανύει. Η εφαρμογή μπορεί αυτόματα να υπολογίσει αυτό το αποτέλεσμα σε καταναλωμένες θερμίδες. Όλα τα δεδομένα είναι γραμμένα σε ένα χρονοδιάγραμμα που εμφανίζεται στην εφαρμογή που ο χρήστης “κατεβάζει” στο smartphone του.

Ανεξάρτητα με το πόσο κινούμαστε σε μία συγκεκριμένη στιγμή, το Huawei Color Band A1 μπορεί αυτόματα να υπολογίσει εάν τρέχουμε, εάν περπατάμε ή εάν κάνουμε ποδήλατο.

Όταν κοιμόμαστε, το band υπολογίζει τον χρόνο και την ποιότητα του ύπνου μας, ξεχωρίζοντας στατιστικά εάν ήταν ελαφρύς ύπνος, βαθύς ύπνος και το πότε ήμασταν ξύπνιοι.

Το συγκεκριμένο smartband λειτουργεί ανεξάρτητα από το smartphone, το οποίο ο χρήστης μπορεί να αφήσει στο σπίτι όταν πάει για να αθληθεί. Τα δεδομένα θα συγχρονιστούν μόλις επιστρέψει. Επίσης, η συσκευή είναι ανθεκτικό στη σκόνη και στο νερό, ενώ επιπλέον ενημερώνει τον χρήστη για τηλεφωνικές κλήσεις, νέα μηνύματα και υπενθυμίσεις. Τέλος, η μπαταρία του έχει δυνατότητα αναμονής που φθάνει στις 28 ημέρες!



 
website counter
friend finderplentyoffish.com