Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει και γίνεται ηλεκτρονικός

Ηλεκτρονικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών «ενεργοποιεί» άμεσα ο ΕΟΠΥΥ. Μέσω του ηλεκτρονικού κέντρου ο πολίτης θα ενημερώνεται για την πορεία των θεμάτων που τον αφορούν, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.



Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα βγει στον «αέρα» το νέο site του Οργανισμού με το οποίο ο πολίτης θα μπορεί να μάθει τα πάντα σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα δικαιώματα του, άμεσα, εύκολα και χωρίς κόστος.

Πρόκειται για μερικές από τις δράσεις που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριος Μπερσίμης -στη διάρκεια του συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας- για την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Μπερσίμης ανακοίνωσε και ένα πακέτο μέτρων με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης του πολίτη στις καλυπτόμενες υπηρεσίες υγείας. Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνονται αλλαγές στο τρόπο προμήθειας υγειονομικού υλικού (π.χ. επιθέματα, γυαλιά οράσεως κ.λπ.). Μέχρι σήμερα, οι πολίτες όταν προμηθεύονται αναλώσιμα υλικά καταβάλλουν τη δαπάνη και στη συνέχεια αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Με τον νέο τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά τα οποία θα αποζημιώνονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ «χωρίς προπληρωμή από τον ίδιο και αναμονή για αποζημίωση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερσίμης.

Αναφερόμενος στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ μετά από διαπραγμάτευση με όλους τους παρόχους, ο κ. Μπερσίμης υπογράμμισε μεταξύ άλλων την εισαγωγή μετρήσιμων κριτηρίων ποιότητας και προδιαγραφών στις συμβάσεις.

Πληρωμές - ληξιπρόθεσμα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός πλέον δεν δημιουργεί ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως σημείωσε, τον Φεβρουάριο του 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άγγιζαν 1.815.482.695,67 ευρώ, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν στα 1.612.018.892,41 ευρώ (ποσοστό μείωσης, από τον 2ο/2016, 11%). Η εκτίμηση για τον Νοέμβριο 2016 είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν μειωθεί στα 1.450.000.000,00 ευρώ (ποσοστό μείωσης, από τον 2ο/2016, 20%).

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι φέτος ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει περισσότερα από 573 εκατ. σε νοσοκομεία (αύξηση 300% σε σχέση με το 2015), περίπου 1 δισ. σε ιδιώτες παρόχους (αύξηση 20%), 981 εκατ. σε φαρμακευτικές (αύξηση 445%) και περί τα 2 δισ. σε φαρμακεία (αύξηση 23%).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com