Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα στην μοναδική ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ Αυτή την Παρασκευή, στο ΞΕΦΩΤΟ Από τη ΝΤΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ

Αν αναρωτιέστε «Πώς έφυγες», αν αισθάνεστε ότι «Χάθηκε το φεγγάρι», αν κοιτάτε στον ουρανό και σιγομουρμουρίζετε «Ένα αστέρι πέφτει-πέφτει» ή αν νιώθετε κάποιες φορές «Άνθρωποι μονάχοι», στη μουσική σκηνή ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), θα διαπιστώσετε πως είναι πολλοί που μοιάζουν μαζί σας..



Αυτή την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 11μμ, το ΞΕΦΩΤΟ, τιμά την Βίκυ Μοσχολιού. Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην μεγάλη ερμηνεύτρια με την προσωπική, πληθωρική, ιδιαίτερη προσέγγιση της Ντίνας Γιακουμάκου η οποία αποδίδει με σεβασμό και ταυτόχρονα με «έκταση και όγκο», τα αξέχαστα τραγούδια που αγαπήσαμε. Συμμετέχει, ο Φώτης Θεοδωρίδης.
Στο πρόγραμμα της Παρασκευής, όλα τα «μεγάλα» τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού, τραγούδια που πλέον σπάνια ακούγονται, σε εξαιρετικές ενορχηστρώσεις του Σάκη Κοντονικόλα. Στην κιθάρα ο Κώστας Ματσίγκος, στο μπουζούκι ο Παύλος Παφρανίδης, στο πιάνο ο Σάκης Κοντονικόλας, στο ακορντεόν ο Βαγγέλης Μαραμής και στο κόντραμπάσο ο Τραϊανός Αλμπανούδης.
Από τη «Λόλα» και για πάντα..
Η Βίκυ Μοσχολιού συστήθηκε δισκογραφικά στο κοινό από τον Σταύρο Ξαρχάκο ερμηνεύοντας «Χάθηκε το φεγγάρι» από την ιστορική ταινία «Λόλα». Είχε προηγηθεί το τραγουδιστικό βάπτισμα δίπλα στον Γρ. Μπιθικώτση και τη Δούκισσα. Ακολούθησε μια πορεία μεγάλων ερμηνειών και συνεργασιών που την κατέστησαν «αθάνατη»: Θεοδωράκης, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Πάνου, Τσιτσάνης, Σπανός, Καλδάρας, Κουγιουμτζής, Κραουνάκης σε λόγια των Γκάτσου, Παπαδόπουλου, Τριπολίτη, Ελευθερίου, Παπαγιαννόπουλου, Μπουρμπούλη, Πυθαγόρα κ.α.
«Μια φωνή δωρική». «Μια φωνή βαθιά ελληνική». «Μια ντόμπρα φωνή με μεγάλες φυσικές ικανότητες» Όπως κι αν χαρακτηρίστηκε το φωνητικό μεγαλείο της Βίκυς Μοσχολιού στα χρόνια που πέρασαν, η αλήθεια είναι πως σπάνια συναντάς φωνές με αυτή την ασυνήθιστη δύναμη και αυτόν τον ενστικτώδη συναισθηματισμό. Φωνές, που χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη εποχή του λαϊκού τραγουδιού

Αυτή την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 11μμ
Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού


ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!
Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα


Ώρα Έναρξης 23.00
Είσοδος 10€ Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911
Με ποτό


Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα



 
website counter
friend finderplentyoffish.com