Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού από την κυβέρνηση

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό  (ΠΟΕΕΤ), με την οποία επαναλαμβάνουν τα αιτήματα του κλάδου τους.



Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό –τουρισμό ζητάνε:

- Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου. Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι φέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021.

- Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες συνάδελφοι έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό, είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μιας μέρας, είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης.

- Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι’ αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας τον Χειμώνα του 2020 από 100 σε 50 αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για 2 μήνες.

- Να καλυφθούν οι μισθοί τους στο επίπεδο της Κλαδικής σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ισχύει μέχρι 31/8/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική, καθώς και η κάλυψη των ασφαλιστικών μας εισφορών.

- Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό. Τέλος η ΠΟΕΕΤ ζητά συνάντηση-τηλεδιάσκεψη με τους παραπάνω Υπουργούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com