Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Tα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για επιχειρήσεις και δημότες από τον Δ. Θεσσαλονίκης

Το σύνολο των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, παρουσιάστηκαν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.



Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το κόστος για τα μέτρα του δήμου για την προστασία από τον κορωνοϊό ανέρχονται σε τουλάχιστον 600.000 ευρώ, ενώ από τη μη είσπραξη δαπανών η ζημία για τον δήμο ανέρχεται σε τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ.

"Κάτω από αυτές τις συνθήκες όμως, ο δήμος δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει και θα φροντίσει όχι μόνο για αυτά που είχαν προϋπολογιστεί αλλά και για πολλά τα οποία θα προκύψουν έτσι ώστε η πόλη μας να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ακόμα πιο ικανή να πορευτεί στο μέλλον", ανέφερε επίσης ο κ. Ζέρβας.

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, υπογράμμισε πως η κατάσταση αυτή δεν βρήκε απροετοίμαστο τον δήμο και στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και των δημοτών λόγω της κατάστασης.

"Αυτά τα μέτρα έχουν μια δυναμική, για οτιδήποτε μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα για οικονομική ελάφρυνση επιχειρήσεων και δημοσίων εδώ είμαστε", ανέφερε επίσης ο κ. Κούπκας.

Αναλυτικά η Δέσμη Μέτρων Οικονομικής ελάφρυνσης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης:

1)Απαλλαγή 100% στα Δημοτικά Τέλη σε όλες τις υποχρεωτικά (με κρατική εντολή) κλειστές επιχειρήσεις.

Το μέτρο αφορά: εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, γυμναστήρια, κινηματογράφοι κ.α. που εντάσσονται στη λίστα με τους σχετικούς ΚΑΔ

2)Απαλλαγή 100% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τις υποχρεωτικά κλειστές επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα ισχύος των περιορισμών.

Το μέτρο καταλαμβάνει: καφετέριες, εστιατόρια, ουζερί, ανθοπωλεία και κάθε επιχείρηση που έχει λάβει άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και εντάσσεται στη λίστα των υποχρεωτικά κλειστών επιχειρήσεων λόγω covid-19

3)Παράταση καταβολής των υπόλοιπων δόσεων για τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου ως εξής:
Α΄ δόση: 30/06, Β΄ δόση: 30/09, Γ’ δόση: 31/12.

Στην περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του χρονικού διαστήματος απαλλαγής, θα διενεργείται συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

4)Μείωση 40% καταβολής του ενοικίου σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους και για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων.

5)Παράταση Καταβολής έως την 31/08/2020 των βεβαιωμένων οφειλών στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

6)Αναστολή Είσπραξης έως την 31/08/2020 των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τη 01/04/2020 καθώς και των προθεσμιών καταβολής δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

7)Απαλλαγή από Τόκους και Προσαυξήσεις για το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών,

8)Διακοπή Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης (στέρηση ΑΦΜ, κατάσχεση εις χείρας τρίτων) από τον μήνα Μάρτιο έως τον Αύγουστο 2020.

Το μέτρο καταλαμβάνει:
Κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις
Εργαζόμενους στις ανωτέρω επιχειρήσεις εφόσον έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους
Ιδιοκτήτες ακινήτων (φυσικά πρόσωπα) που εκμισθώνουν επαγγελματική στέγη ή α’ κατοικία στις περιπτώσεις αντίστοιχα επιχειρήσεων και εργαζομένων

9)Απαλλαγή Συνδρομών για ΟΛΟΥΣ τους Δημότες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα με αντίτιμο, για το διάστημα από 11 Μαρτίου 2020.

Το μέτρο καταλαμβάνει:
Δημοτικά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ωδεία και σχόλες χορού.

10)Απαλλαγή Καταβολής Τροφείων
σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com