Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ρυθμίζονται τα χρέη προς τους ΟΤΑ

Σε δημόσια διαβούλευση -μέχρι 5 Σεπτεμβρίου- έχει τεθεί το σχέδιο νόμου «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΟΤΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» του υπουργείου Εσωτερικών.



Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α' Βαθμού ως εξής:

α) οφειλές από τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους, απαλείφονται τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις και οι τόκοι και επιμερίζεται η καταβολή των εναπομεινάντων τελών σε 24 μηνιαίες δόσεις.

β) οφειλές από αυτοτελώς επιβαλλόμενα πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους, απαλείφονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι και επιμερίζεται η καταβολή των εναπομεινάντων αυτών προστίμων, αφού προηγουμένως μειωθούν κατά ποσοστό 50%, σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Κατ' εξαίρεση, τα αυτοτελώς επιβαλλόμενα πρόστιμα τα οποία αφορούν σε πολεοδομικές εν γένει παραβάσεις, δεν επιδέχονται ποσοστιαία μείωση και καταβάλλονται αυτούσια, επιμεριζόμενα κατά τον προαναφερθέντα τρόπο, ενώ τα αυτοτελώς επιβαλλόμενα πρόστιμα, τα οποία αφορούν σε παραβάσεις τοπικών κανονιστικών διατάξεωντων ΟΤΑ περί καθαριότητος, μειώνονται κατά ποσοστό 50% και καταβάλλονται, επιμεριζόμενα και αυτά με τον ίδιο τρόπο.

γ) οφειλές από διοικητικά πρόστιμα του ΚΟΚ, προσαυξήσεις και τόκους, απαλείφονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι και επιμερίζεται η καταβολή των εναπομεινάντων προστίμων, αφού προηγουμένως μειωθούν κατά 50%, σε 24 μηνιαίες δόσεις.

δ) οφειλές από εν γένει μισθώματα, προσαυξήσεις και τόκους, απαλείφονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι και επιμερίζεται η καταβολή των εναπομεινάντων μισθωμάτων σε 24 μηνιαίες δόσεις.

ε) οφειλές από φόρους, δικαιώματα, εισφορές, προσαυξήσεις και τόκους, απαλείφονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι και επιμερίζεται η καταβολή των εναπομεινάντων φόρων και δικαιωμάτων και των εναπομεινασών εισφορών σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η καταβολή των φόρων, των δικαιωμάτων και των εισφορών αυτών συντελεσθεί εφάπαξ, τότε παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού. Σε περίπτωση παράλειψης καταβολής τριών δόσεων ανά έτος ρύθμισης, ο υπόχρεος απολύει το ευεργέτημα των ρυθμίσεων του παρόντος άρθρου και αναβιώνει η συνολική χρηματική οφειλή του, με επαναφορά στην αρχική της κατάσταση, η οποία καθίσταται καταβλητέα, αφού αφαιρεθούν τα ήδη καταβληθέντα ποσά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com