Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Διαμαρτυρία για το πρόγραμα μεθαδόνης στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα μεθαδόνης βγάζει τους δημότες της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης στο δρόμο! Δίωρο αποκλεισμό, από τις 10 το πρωί ως το μεσημέρι, στη Β’ Μονάδα Υποβοήθησης του ΟΚΑΝΑ έχουν προγραμματίσει για σήμερα κάτοικοι της περιοχής που ζουν γύρω απ το ψυχιατρείο.


Η διαμαρτυρία γίνεται με τη στήριξη του δήμου Σταυρούπολης, ενώ ο δήμαρχος Σάββας Σερασίδης έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο "για την αδιαφορία που επιδεικνύει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του".
"Από τη μια είναι οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σχετικά με τη διασπορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία κι από την άλλη, η ατολμία της ηγεσίας του Υπουργείου να εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό ιδιωτικών ιατρείων απ όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τη μεθαδόνη οι ασθενείς που μετέχουν στα προγράμματα", τονίζει ο κ.Σερασίδης.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, οι είκοσι συν είκοσι ασθενείς που θα πάνε στα δύο ιατρεία τα οποία θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη, με την αιτιολογία της πειραματικής λειτουργίας τους, είναι σταγόνα στον ωκεανό". Προειδοποιεί μάλιστα, με δυναμικότερες κινητοποιήσεις από το φθινόπωρο, αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις της ως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα, τα μέλη της δημοτικής διοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κάτοικοι της Σταυρούπολης θα συγκεντρωθούν μπροστά από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ επί της οδού Λαγκαδά και θα αποτρέψουν ως το μεσημέρι οποιαδήποτε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com