Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Δωρεάν φαγητό σε άπορους φοιτητές του ΑΠΘ

Δωρεάν σίτιση, καφές και αναψυκτικά για δύο χιλιάδες άπορους φοιτητές, απ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και 300 καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτοποριακό μέτρο αναμένεται να λειτουργήσει μετά ένα χρόνο στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών, θα εκδίδεται μια ειδική ταυτότητα, διάρκειας ενός έτους, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν στα συνεργαζόμενα καταστήματα, προκειμένου να απολαμβάνουν καθημερινά δωρεάν μία έξοδό τους.
Το πιλοτικό πρόγραμμα προέκυψε απ την συνεργασίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν λειτουργούν τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και σε περιφερειακές συνοικίες. Ανάμεσά τους, εστιατόρια, φαστ φούντ, αναψυκτήρια, καφετέριες και ζαχαροπλαστεία.
"Πρόκειται για χώρους που έχουν ελεγχθεί κι επιλεγεί με βασικό κριτήριο την ποιότητά τους", ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, Αννα Φαχαντίδου.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να απευθύνονται στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και θα επιλέγονται με κριτήριο το χαμηλό εισόδημα, βάση φορολογικών δηλώσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com