Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

κυβερνητικές θριαμβολογίες για το Γ' ΚΠΣ

Για επιτυχημένη ολοκλήρωση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης επιχαίρει το υπουργείο Οικονομίας, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των τομεακών προγραμμάτων και τεσσάρων περιφεριακών βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Στην ανακοίνωσή του, μιλά για πλήρη απορρόφηση των προβλεπόμενων κοινοτικών πόρων, «χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ».


Όπως αναφέρει, ολοκληρώθηκαν τα 9 από τα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, καθώς και δύο από τα 11 Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, τα οποία είχαν παραταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως την 30η Ιουνίου 2009, λόγω των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Τα υπόλοιπα, όμως, επιχειρησιακά προγράμματα, που αφορούν στις τέσσερις πυρόπληκτες περιοχές (Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Αττική και Πελοπόννησος), αλλά και εννέα τομεακά προγράμματα έχουν λάβει παράταση, έως την 31η Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τα μοναδικά τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα αφορούν στην "Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση" του υπουργείου Παιδείας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το υπουργείο υποστηρίζει πάντως ότι η χρηματοδότησή όσων προγραμμάτων βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έχει εξασφαλιστεί πλήρως από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά με το ΕΣΠΑ 2007 - 2013, το οικονομικό επιτελείο δηλώνει ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με την ενεργοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων να έχει φτάσει στο 40% του συγχρηματοδοτούμενου προϋπολογισμού.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου έκανε λόγο για "ηχηρή απάντηση στις Κασσάνδρες" και "δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com