Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

«Υπέρ της εισφοράς δικαστήριο στην Θεσσαλονίκη.»

Απέρριψε το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αιτήσεις προσωρινής αναστολής για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.Την αίτηση είχαν καταθέσει δύο πολίτες. Η υπόθεση για την συνταγματικότητα της έκτακτης εισφοράς που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών παίρνει άλλες διαστάσεις καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα δικαστήριο του Πειραιά είχε εκδώσει εντελώς αντίθετη απόφαση.
Το θέμα αναμένεται να έχει πολύ δρόμο


καθώς οι προσφυγές κατατίθενται η μια μετά την άλλη και όπως δείχνουν τα πράγματα αναμένονται πολλές διαφορετικές και συχνά εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις. Σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση θα φθάσει μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια τα οποία θα έχουν την τελική κρίση για την συνταγματικότητα του μέτρου της έκτακτης εισφοράς.
Σε αυτό το στάδιο τα δικαστήρια χωρίς να μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης αποφασίζουν αν πρέπει να πληρωθεί ή όχι η έκτακτη εισφορά μέχρι να συζητηθεί η κύρια αγωγή που έχουν καταθέσει οι πολίτες κατά του δημοσίου. Όμως το δικαστήριο σε αυτό το αρχικό στάδιο κρίνει την βασιμότητα της αγωγής.
Όσον αφορά τις περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης πρόκειται για μια φαρμακοποιό και έναν μουσικό ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει αυτός και η σύζυγος του το ποσόν των 4.000 ευρώ.
Το δικαστήριο έκρινε ότι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ποσόν. Γι’ αυτό αποφάσισε την καταβολή και αν τα δικαστήρια κάνουν δεκτές τις αγωγές τότε το δικαστήριο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com