Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Άνοιξε ο δρόμος για το ΣΜΑ στην Ευκαρπία

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Βορειοδυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Ευκαρπίας, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Τσιότρα.

Στο Σταθμό Μεταφόρτωσης θα καταλήγουν


τα απορρίμματα 13 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (Αγ.Παύλου, Αμπελοκήπων, Κορδελιού, Ευόσμου, Μενεμένης, Νεάπολης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Συκεών, Τριανδρίας, Εχεδώρου, Νεάπολης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Συκεών, Τριανδρίας, Εχεδώρου, Ωραιοκάστρου, Ευκαρπίας) και το 60% των σκουπιδιών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εκεί, θα συμπιέζονται, θα τοποθετούνται μέσα σε κοντέινερ και θα πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Ο ΣΜΑ σε τρεις βάρδιες λειτουργίες θα συγκεντρώνει καθημερινά 1.100 τόνους απορριμμάτων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013» .

"Τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι τεράστια. Με το έργο αυτό προχωρούμε σταθερά στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που είναι η μοναδική εγγύηση ότι η αυτοδιοίκηση του νομού Θεσσαλονίκης διαχειρίζεται τα αστικά απόβλητα με απόλυτο σεβασμό», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com