Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Σαρωτικές αλλαγές στο λύκειο ευαγγελίζεται ο Γ. Μπαμπινιώτης

Η δημιουργία ενός Λυκείου αποδεσμευμένου από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα εξασφαλίζει πραγματική, ποιοτική μόρφωση στους μαθητές και θα δίνει διέξοδο στις δεξιότητές τους, είναι το όραμα του Γιώργου Μπαμπινιώτη για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συναντήθηκε χθές με τον πρωθυπουργό.


Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι ο στόχος των αλλαγών στα σχολεία είναι διπλός: Η απαλλαγή των μαθητών και των οικείων τους από το άγχος της της αποτυχίας και της ανασφάλειας, αλλά και η παροχή περισσότερων ευκαιριών για να πλησιάσουν στα πανεπιστημιακά τμήματα. Ανάμεσα στις σκέψεις του για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η υλοποίηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων, με περιορισμό της ύλης, αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας και νέα βιβλία.

"Στόχος είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να φτάσουμε στο σημείο, ώστε το σχολείο να είναι αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, να υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να υπάρχει περισσότερος δημιουργικός χρόνος για τους μαθητές και τις μαθήτριες", συμφώνησε ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος συνόδευε τον καθηγητή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του από το διάλογο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, λέγοντας ότι οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκπαιδευτικοί φορείς που συμμετέχουν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεκριμένα, χειροπιαστά αποτελέσματα από τη διαδικασία.

"Οι νομαρχίες αρμόδιες για το κλείσιμο σχολείων"

Απαντώντας σε ερώτηση, αν ο κίνδυνος της νεάς γρίπης θα κρατήσει τα σχολεία κλειστά, σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Υγείας. Υπογραμμισε, όμως, ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά τις νομαρχίες. "Αν χρειαστεί, θα έχουν προετοιμαστεί τα κατάλληλα σχέδια για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το όποιο μικρό, ή μεγάλο, περιστατικό", πρόσθεσε. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε προσεκτικές κινήσεις από τους δημοσιογράφους, ώστε να μη δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η παραμικρή ανησυχία ή ο παραμικρός πανικός.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com