Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

"Έφτασε μέρα που δεν είχαμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις"

Δραματική εικόνα για την κατάσταση των δημόσιων ταμείων τους προηγούμενους μήνες δίνουν, μιλώντας στο Βήμα, δύο κορυφαία στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η γενική διευθύντρια Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού, Σταυρούλα Μηλιάκου και ο διευθυντής Προϋπολογισμού, Χρήστος Γιαννακόπουλος.



Αναφέρονται, συγκεκριμένα, την περίοδο της μεγάλης αγωνίας που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, αμέσως μετά τις εκλογές και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, ενώ φαίνεται να τελειώνει με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, αλλά και την απρόσμενη αύξηση των εσόδων τον Αυγούστου, παρά τους κεφαλαιακούς ελέγχους. «Έφτασε ημέρα που το ταμείο του κράτους είχε μόνο 10 εκατομμύρια ευρώ κι εμείς έπρεπε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», λένε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «κάποιοι υπουργοί δούλεψαν σκληρά και άφησαν πίσω τους θετικό αποτύπωμα. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ούτε τι κάνει το ΓΛΚ». Όσο για το περιβόητο σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη να εκδώσει IOUs ξεκαθαρίζουν: «Οι υπηρεσίες του ΓΛΚ δεν γνώριζαν και επομένως δεν συμμετείχαν σε τέτοιο σχέδιο».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com