Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Ισοδύναμο» για τον ΦΠΑ στα σχολεία η αύξηση στα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων

Η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που έχουν δρομολογηθεί πιθανόν να καλύψουν μέρος των ισοδύναμων μέτρων για την αναστολή του υψηλού ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση τόνισε στην Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.



«Έχουμε δρομολογήσει αύξηση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους – το ηλεκτρονικό εισιτήριο- και ίσως από εκεί βρεθούν και κάποια ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και ιδίως για το υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% στην εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Ο πολιτισμός αρχίζει από ένα πιάτο φαί ένα κεραμιδί πάνω από κεφάλι κι έστω ένα ράντζο στα νοσοκομεία... Ξεκινάω από αυτό ,γιατί η ανθρωπιστική κρίση είναι ακόμη υπαρκτή, εμείς εδώ ίσως είμαστε προφυλαγμένοι με τα μεγάλα ακόμα προνόμιά μας» σημείωσε ο κ. Μπαλτάς.
«Στην κάρτα αλληλεγγύης μπορεί προστεθεί δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους γι’ αυτούς που ακόμα κι αν δεν έχουν στέγη πάνω από το κεφάλι» διευκρίνισε ο υπουργός Πολιτισμού.
Αναφερόμενος εξάλλου στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ο Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε ότι «από τους μετανάστες καλούμαστε να μάθουμε νέους πολιτισμούς».
«Υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να διαπρέψει σε πόλεις του εξωτερικού κι όχι μόνο στην Ευρώπη» σημείωσε.
«Οι καταστροφές μνημείων της Συρίας είναι εξίσου αφόρητες με τις εκτελέσεις εκεί» επισήμανε ο υπουργός.
«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη την κυβερνητική πολιτική για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. «Τον παγώνουμε, λέει, το Νοέμβριο, και μέχρι τότε θα δούμε τι θα γίνει... Η περίφημη αναζήτηση ισοδυνάμων είναι δύσκολο πράγμα γιατί όταν λέγανε ανώδυνα ισοδύναμα διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν και εύκολα λες ‘θα βρω’ αλλά στην εφαρμογή η λογική είναι δύσκολη» παρατήρησε η βουλευτής.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com