Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στη Morgan Stanley

Στις 102.500 ευρώ έφθασε το συνολικό ύψος των προστίμων που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.



Συγκεκριμένα, πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλε η Κεφαλαιαγορά στη Morgan Stanley επειδή ο οίκος πραγματοποίησε παράβαση των διατάξεων για απαγόρευση χειραγώγησης της αγοράς. Το πρόστιμο επιβήθηκε λόγω διάδοσης μέσω του Ημερησίου Δελτίου Τιμών, παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τις μετοχές της εταιρείας Alpha Bank AE, και συγκεκριμένα της αναληθούς πληροφορίας ότι τα δικαιώματα ψήφου της Morgan Stanley στην εν λόγω τράπεζα ανήλθαν του ορίου του 5%.

Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ», λόγω μη έγκαιρης δημοσιοποίησης προνομιακών πληροφοριών που αφορούσαν στη διαδικασία διασυνοριακής συγχώνευσής της με την εταιρεία GLOBAL INVESTMENT S.A.

Σε 10.000 ευρώ ανήλθε το πρόστιμο στην κα Μαριάνθη Τεγοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλο και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ» κατά το 2013, λόγω μη συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διαδικασία ελέγχου της εταιρείας.

Επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 στην εταιρεία «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ» λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για τροποποίηση διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων και μη συνεργασίας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διαδικασία ελέγχου της εταιρείας. Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην εταιρεία «SOLIDUS SECURITIES ΑΕΠΕΥ σχετικά με την παροχή πίστωσης (margin) από την εταιρεία προς επενδυτές.

Επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 στην εταιρεία «EPIC ΑΕΠΕΥ» λόγω ελλείψεων στην οργανωτική διάρθρωση της εταιρείας.

Επίσης εγκρίθηκε το ενημερωτικό της ΝΕΧΑΝS για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και επεκτάθηκε η λειτουργία της «EUROBANK ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ» ως προς την παροχή της παρεπόμενης υπηρεσίας «λήψη και διαβίβαση εντολών επί χρηματοπιστωτικών μέσων».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com