Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα λανσάρει ο ΟΤΕ TV

Νέο κανάλι για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό αλλά καινούριες υπηρεσίες στον ΟΤΕ TV που συνδυάζουν τη δορυφορική λήψη με την ευρυζωνική σύνδεση περιλαμβάνουν τα άμεσα πλάνα του ομίλου ΟΤΕ που παρουσιάστηκαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου του ομίλου.



Πάντως, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά το πέρας των παρουσιάσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ παρουσιάστηκε δηκτικός έναντι του ανταγωνισμού. Ερωτώμενος για το αίτημα των ανταγωνιστών, και δη της Vodafone, για ρύθμιση και στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, ο κ. Τσαμάζ υποστήριξε ότι ότι οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ θα πρέπει να προχωρούν σε επενδύσεις και να αναλαμβάνουν το σχετικό ρίσκο αντί να ζητούν ρύθμιση κάθε φορά που δεν έχουν τα επιθυμητά εμπορικά αποτελέσματα. Τόνισε δε ότι στην περίπτωση της καρτοκινητής, ο λόγος που οι ανταγωνιστές του ζητούν να υπάρξει ρύθμιση είναι ώστε να υποχρεωθεί η Cosmote να αυξήσει τις τιμές της και να μπορέσουν και αυτοί να κάνουν το ίδιο.

Επίσης, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι ο ΟΤΕ δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διαδικασία εκχώρησης για άδεια ελεύθερης τηλεόρασης, ενώ όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου ενδιαφέρον για την απόκτηση της Nova, σημείωσε ότι "έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε και τώρα πια δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που υπήρχε εκείνο το καλοκαίρι καθώς οι συνθήκες έχουν αλλάξει".

ΟΤΕ TV

Ο ΟΤΕ δείχνει να επενδύει σημαντικά στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης και είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του 2015, ο ΟΤΕ TV έφθασε στους 446.000 συνδρομητές, έχοντας παρουσιάσει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης την προηγούμενη τετραετία, με τον κ. Τσαμάζ να αναφέρει πάντως ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης για το σύνολο της αγοράς αναμένεται να επιβραδυνθούν, δεδομένου ότι συνολικά οι πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης είναι πάνω από 1 εκατομμύριο και το ποσοστό διείσδυσης έχει φθάσει στο 24%.

Ο κ. Τσαμάζ χαρακτήρισε το 2016 ως τη χρονιά που θα επιδιωχθεί να βελτιωθεί η εμπειρία του πελάτη του ΟΤΕ TV. Βασικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή αναμένεται να διαδραματίσει η νέα υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της δορυφορικής λήψης του “μπουκέτου” με εκείνα της ευρυζωνικής σύνδεσης. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης, ο ΟΤΕ είναι από τις πρώτους παρόχους παγκοσμίως που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει όλους τους συνδρομητές του στο νέο προηγμένο περιβάλλον απομακρυσμένα.

Με τη νέα υβριδική πλατφόρμα, οι συνδρομητές του OTE TV, μέσω δορυφόρου και μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, θα έχουν στη διάθεση τους:

Την υπηρεσία OTE Cinema on Demand για την ενοικίαση ταινιών σε πρώτη προβολή από όλα τα μεγάλα στούντιο.

Την υπηρεσία OTE REPLAY TV ώστε να γυρίζουν τον χρόνο πίσω έως 48 ώρες και να παρακολουθούν επιλεγμένα προγράμματα ετεροχρονισμένα. Η υπηρεσία OTE REPLAY TV είναι διαθέσιμη για 29 κανάλια , μεταξύ των οποίων όλα τα OTE SPORT, κανάλια με ταινίες και σειρές (Village Cinema HD, Sundance Channel HD, FOX), παιδικά (Disney Junior κ.ά), ντοκιμαντέρ (OTE HISTORY, Travel Channel HD κ.ά) και άλλα.

Επίσης θα μπορούν να κάνουν εγγραφές προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος θα συνδέεται στον αποκωδικοποιητή τους.

Για την πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες, οι συνδρομητές της δορυφορικής υπηρεσίας του ΟΤΕ TV θα συνδέουν τον αποκωδικοποιητή τους με το router της ADSL/VDSL σύνδεσής τους. Σημειωτέον πως δεν απαιτείται ο πάροχος της ευρυζωνικής σύνδεσης να είναι ο ΟΤΕ

Η διάθεση του νέου υβριδικού αποκωδικοποιητή για τους συνδρομητές μέσω δορυφόρου αρχίζει την 1η Φεβρουαρίου. Η μετάβαση των υφιστάμενων συνδρομητών της δορυφορικής υπηρεσίας, που θα πραγματοποιηθεί απομακρυσμένα μέσω ειδικού λογισμικού το οποίο θα σταλεί από τον δορυφόρο, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων μηνών.

Το νέο υβριδικό περιβάλλον προσφέρει και άλλες δυνατότητες στους συνδρομητές, που:

μέσω του OTE TV GO, θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τις εγγραφές τους απομακρυσμένα.

Θα μπορούν να φτιάχνουν περισσότερα προφίλ/χρήστες για τα μέλη της οικογένειάς τους και να ορίζουν συγκεκριμένα δικαιώματα προβολής περιεχομένου για τα παιδιά τους.

Θα μπορούν να ελέγχουν καλύτερα το πώς, που και πότε βλέπουν τα προγράμματα που τους ενδιαφέρουν. Πχ. θα μπορούν να ξεκινούν να βλέπουν ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση και να συνεχίζουν να το βλέπουν στο κινητό τους, από το σημείο της διακοπής.

Αν η ταχύτητα του Internet είναι χαμηλή, μπορούν να αποθηκεύουν προσωρινά το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει θα στον σκληρό δίσκο και να το προβάλλουν στη συνέχεια, χωρίς διακοπές.

Η υπηρεσία OTE TV GO που επιτρέπει την θέαση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσα από διαφορετικές οθόνες (smartphones & tablets) συνεχίζει να αναπτύσσεται με την προσθήκη περισσότερων καναλιών (32 κανάλια διαθέσιμα σήμερα), νέων εφαρμογών και περισσότερων δυνατοτήτων για τους συνδρομητές, ενώ μέσα στο β’ τρίμηνο του 2016 θα διατεθεί και μέσω προσωπικών υπολογιστών.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα διατεθεί και η υπηρεσία multi room που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθούν διαφορετικά κανάλια στις τηλεοράσεις του σπιτιού τους.

ΟΤΕ History

Ψηλά στην ατζέντα του ΟΤΕ δείχνει να βρίσκεται και το ΟΤΕ History, το πρώτο κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, το οποίο βγαίνει στον αέρα του ΟΤΕ TV στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, το ΟΤΕ History αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο και τη διοικητική ομάδα του ομίλου. “Είναι σημαντικό κάποιος που μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό στα παιδιά μας” τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, χαρακτηρίζοντας ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές το ΟΤΕ History.

Το κανάλι θα έχει 24ωρο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει

Ξένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια, όπως το BBC, το National Geographic, το Discovery Channel κ.ά.

Ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής από πολιτιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, ανεξάρτητους παραγωγούς, Έλληνες δημιουργούς κ.ά.

Εκπομπές παραγωγής του ΟΤΕ TV.

Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY, είναι το «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω», που εγκαινιάζει το πρόγραμμα του καναλιού (22 Ιανουαρίου, 21.00). Αποτελεί μία σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα μάτια σημαντικών Ελλήνων οι οποίοι συνδέονται με τους συγκεκριμένους τόπους και μας ξεναγούν σε αυτούς επιχειρώντας ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι. Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί, όπως η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.

Οι παραγωγές του OTE TV για το OTE HISTORY θα ενισχυθούν μελλοντικά και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com