Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Eσοδα 24 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

Σε περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο από τις πωλήσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ακινήτων που είχε στο εξωτερικό και τη διαδικασία πώλησης είχε αναλάβει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).



Από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι το τέλος του φετινού Ιουλίου, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην πώληση ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες (Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον), στη Σλοβενία, στη Σερβία (Βελιγράδι), στην Ιταλία (Ρώμη) και στην Αρμενία (Γερεβάν).

Νότια Αφρική
Αυτή τη στιγμή, το μόνο ακίνητο εξωτερικού στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα διώροφο κτίριο στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Χάρτφιλντ, ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης.

Πιο πρόσφατες πωλήσεις ήταν αυτές του ακινήτου στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, όπου η τιμή πώλησης έφθασε στα 3,95 εκατ. δολάρια, όταν η αποτίμηση ήταν στα 3,94 εκατ. δολάρια.

Ρώμη
Επιπλέον, σχετικά πρόσφατα το ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε ως προτιμητέο επενδυτή για το ακίνητο του ελληνικού δημοσίου σε κεντρικό σημείο στη Ρώμη την Aloschi Bros, η οποία προσέφερε 6,4 εκατ. ευρώ όταν η ανεξάρτητη αποτίμηση έκανε λόγο για αγοραία αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου τα 4,81 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον πως το συγκεκριμένο κτίριο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κοντά σε σταθμό μετρό και σιδηροδρομικό σταθμό, είχε εγκαταλειφθεί για περίπου δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα η κατάστασή του να έχει επιδεινωθεί αρκετά. Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες πωλήσεις, τα περισσότερα έσοδα προήλθαν από εκείνες των ακινήτων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, καθώς έφθασαν στα 10,6 εκατ. ευρώ. Αρκετά υψηλά ήταν και τα έσοδα από την πώληση ακινήτου στο Βελιγράδι, καθώς το τίμημα ανήλθε στα 2,4 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι πωλήσεις ακινήτων στη Σλοβενία απέφεραν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com