Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Γ. Δραγασάκης: 2 δισ. από επενδύσεις στην οικονομία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η τελετή απονομής των βραβείων «Growth Awards», που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton.



Πρόκειται για μία νέα, κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton. Την εκδήλωση τίμησαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικό βραβείο «Επιχειρηματικής Αριστείας» απονεμήθηκε στην εταιρεία ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ για τις συνολικές επιδόσεις της και τη σημαντική συμβολή της στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε: Εντός του Δεκεμβρίου θα υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για το Ταμείο Συμμετοχών (Fund of Funds), από το οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες, θα είναι σε θέση να αντλούν χρηματοδότηση με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση σε όλα τα στάδια της εξέλιξής του. Μέχρι το τέλος του 2016 ενεργοποιούνται δύο νέα εργαλεία, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ μέσω του ΕΤΕΑΝ, καθώς και το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Από τις τρεις αυτές πλατφόρμες θα εισρεύσουν αθροιστικά στην πραγματική οικονομία 2 δισ. ευρώ, 1 δισ. από δημόσιους πόρους και ένα 1 δισ. ακόμα από τη μόχλευση.

Παράλληλα, για τον Αναπτυξιακό Νόμο έχουν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δεν γίνεται να έχουμε ανάπτυξη χωρίς υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις, χωρίς επενδύσεις. Η πολιτική μας βασίζεται στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών με παράλληλο περιορισμό της δημόσιας σπατάλης και του κομματικού - πελατειακού κράτους. Έχει ως άξονα τη μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο, ένα κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο στον επιχειρηματία».

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, ανέφερε: «Ύστερα από μια επταετία πρωτοφανούς κρίσης, σε βάθος και διάρκεια, έχει γίνει πια κοινό κτήμα η αντίληψη πως ο μόνος δρόμος εξόδου είναι ο δρόμος της ανάπτυξης». Υπογράμμισε δε ότι «παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, η Eurobank σήμερα είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία. Η έλλειψη υγιούς ζήτησης για δάνεια είναι σήμερα μεγαλύτερο πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία από τη στενότητα ρευστότητας στις τράπεζες».

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης, σημείωσε: «Βραβεύουμε σήμερα τους νικητές της ανοικτής οικονομίας της αγοράς σε δύσκολες συνθήκες, τη νέα ελληνική επιχειρηματικότητα που δεν είναι κρατικοδίαιτη, δεν στηρίζεται σε επιδοτήσεις, δεν επιζητά την προστασία από τον ανταγωνισμό, αλλά στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Το μόνο που ζητούν είναι σταθερό οικονομικό, θεσμικό, πολιτικό και φορολογικό πλαίσιο και άρση των εμποδίων για την επιχειρηματικότητα, εφάμιλλα αντιστοίχων που απολαμβάνουν οι ανταγωνιστές τους στις άλλες χώρες».

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν είναι:

• ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

• ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ

• ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., στην κατηγορία «Ανάπτυξη Αγορών»

• ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,

• ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.

• ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com