Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πήραν παράταση τα έργα αναβάθμισης στο «Μακεδονία»

Παράταση στην ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη συμφώνησαν μετά από διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων το υπουργείο Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Fraport που αναμένεται να αναλάβει μέσα στο Ιανουάριο τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.


Το υπουργείο ανακοίνωσε την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου στο «Μακεδονία» μετά από αίτημα της Fraport «ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ασφάλεια πτήσεων και επιβατών αλλά και στην ομαλή κίνηση του αερολιμένα τους καλοκαιρινούς μήνες του 2017, και παρά το ότι το προβλεπόμενο έργο ήταν απολύτως εντός των συμπεφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης και παράδοσης, από την υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης». Ειδικότερα η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου «Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσής του τη περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2018.

Πρόκειται για μία νέα συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Fraport Greece η οποία παράλληλα προβλέπει ότι η Fraport:

Αναλαμβάνει να προχωρήσει αποκλειστικά με δικές της δαπάνες στην κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος φωτοσήμανσης του τροχοδρόμου, ώστε να μετατραπεί σε διάδρομο προσαπογείωσης για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Θα συνεργαστεί πλήρως με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των ασφαλών διαδικασιών και συνθηκών πτήσεων στο αεροδρόμιο (safety case) και

Παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο σχετικά με τη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος συνέχισης των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου για τον Οκτώβριο του 2017, εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας του αεροδρομίου Μακεδονία, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας, χωρίς καμία μείωση της αεροπορικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2017, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του συνόλου του 'τουριστικού προϊόντος' κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και η διαδικασία του 'κλεισίματος' θέσεων να προχωρήσει χωρίς κανένα ζήτημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών.

Σημειώνεται ότι η Fraport έχει ήδη εξαγγείλει σημαντικά έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου έχοντας προχωρήσει στη δημοσίευση της μακέτας ενός νέου υπερσύγχρονου αερολιμένα με επενδύσεις ύψους 90 εκατ. ευρώ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com