Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Αυλαία για την υπόθεση με τις μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίου

Το γνωστό σκάνδαλο με τις μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίου κλείνει οριστικά η Δικαιοσύνη. Λίγο πριν και την τυπική εκπνοή του χρόνου παραγραφής (τον Μάρτιο του 2019 κλείνει ο κύκλος της 20ετούς παραγραφής για τα αδικήματα που τελέστηκαν το 1999) το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έριξε "αυλαία" σε μία υπόθεση που είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως σκάνδαλο, συγκλονίζοντας τον πολιτικό και οικονομικό βίο της χώρα. 



Κατά την τρίτη δίκη στην οποία κάθισαν στο εδώλιο οι 36 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, το δικαστήριο, με την έναρξη της διαδικασίας,  απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Εφετών Αθηνά Θεοδωρόπουλου κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οδηγώντας τους σε νέα δίκη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 36 κατηγορουμένων για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπέβαλαν ένσταση ζητώντας να κριθεί απαράδεκτη η εισαγγελική έφεση, η οποία έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει την ενοχή και των 36, θεωρώντας - όπως είπε - ότι  το δικαστήριο που τους αθώωσε (την πρώτη φορά)  εφήρμοσε εσφαλμένη αιτιολογία. Η εισαγγελέας χαρακτήρισε μάλιστα την αναιρετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως "μία σπουδαία απόφαση ".

Είχε προηγηθεί η πρώτη, ομόφωνη μάλιστα αθώωση των κατηγορουμένων,  από διαφορετική σύνθεση δικαστών, για την οποία ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Έτσι, ακολούθησε και δεύτερη δίκη,  από την αρχή και πάλι,  η οποία κατέληξε εκ νέου στην αθώωση των κατηγορουμένων. H δεύτερη αθωωτική απόφαση πάντως ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1 με το ένα μέλος του δικαστηρίου  που μειοψήφησε να εκφράζει την άποψη πως θα έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους είχαν απαγγελθεί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com