Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Παρατείνεται κατά δύο μήνες η επιδότηση ανεργίας για όσους έληξε τον Απρίλιο

Με τροπολογία του Υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, παρατείνεται κατά δύο μήνες η επιδότησης ανεργίας για όσους έληξε κατά τον τρέχοντα μήνα. Επίσης, η ίδια τροπολογία ξεκαθαρίζει πως παρατείνεται - και δεν αναστέλλεται- η καταβολή των τρεχουσών εισφορών (Φεβρουαρίου -Μαρτίου).



Αναλυτικά, η εισηγητική έκθεση της τροπολογίας προβλέπει πως:

Παρατείνεται, κατά δύο (2) μήνες, η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος των μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων - ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ και για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει, εντός του μηνός Απριλίου ενεστώτος έτους.

- Διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 2 του άρθρου όγδοου της από 20.3.2020 ΠΝΠ, όπως ισχύει, αναφορικά με τη λήψη μέτρων διευκόλυνσης [αναστολή της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) κ.λπ.] για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και τους ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι των ανωτέρω μέτρων είναι εφεξής αυτοί που ορίζονται στις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών [σήμερα το ευεργέτημα καταλαμβάνει αποκλειστικά τους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων που έχουν ενεργό κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20.3.2020, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους ΚΑΔ, ως κλάδοι που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού καθώς και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που τελούν υπό προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας].
 
website counter
friend finderplentyoffish.com