Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Συνεχώς θα επανεξετάζονται τα περιοριστικά μέτρα

Στην αρχή της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων, όπως τονίστηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού. Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι εξελίξεις σχετικά με την υγεία του πληθυσμού.



"Η Κυβέρνηση κινείται με σχέδιο, μελετώντας όλα τα δεδομένα. Η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή όχι στη συνήθη καθημερινότητα, αλλά σε μία νέα καθημερινότητα και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό προς όλους και για όλους. Θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο της κοινωνικής ευθύνης, επειδή η διαδικασία δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Θα έχουμε και κρούσματα και νοσηλείες σε νοσοκομεία, θα χάνουμε, δυστυχώς, και συνανθρώπους μας. Θα υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης, μέτρα υγιεινής που τηρούμε τώρα, θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε για πολύ καιρό και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες", σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

"Πιθανόν κάπου να χρειάζεται μέτρα που θα αρθούν, σε δεύτερη φάση να τα ξαναπάρουμε. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα. Η εκτίμηση και η αξιολόγηση της κατάστασης θα είναι συνεχής", συμπλήρωσε.

Μειώνονται σταθερά οι ασθενείς σε ΜΕΘ
Χθες ανακοινώθηκαν 16 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα  2.506. 578 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.174 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεν καταγράφηκε θάνατος κατά το προηγούμενο 24ωρο.

47 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους, όπως αναφέρθηκε, είναι  67 ετών. Το 89,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι  ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 63 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 63.087 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με την άρση των μέτρων, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και χθες, για να δώσει γενικούς κανόνες για την επέκταση των κριτηρίων για τις εργαστηριακές εξετάσεις, για τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και για ειδικά θέματα που αφορούν τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

"Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι"
"Η καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού θα συμβάλει στη βελτίωση των χειρισμών μας κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία, όπως αναγνωρίζεται από όλους τους ειδικούς, συνοδεύεται και από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας του ιού.

Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η σταδιακή άρση των μέτρων προγραμματίζεται να γίνει με συντονισμένες, σταδιακές και ελεγχόμενες προσπάθειες, με ειδικά κριτήρια και κανόνες, αλλά και με τη συμμετοχή όλων μας. Με προσοχή και επαγρύπνηση, ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας, στους κανόνες υγιεινής, που είναι από τα κύρια μέτρα που μας έφτασαν ως εδώ και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όσο πιο σχολαστικά μπορούμε", τόνισε ο καθηγητής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com