Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ταμειακά διαθέσιμα άνω των 30 - 32 δισ. έως και το 2022

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να διατηρήσει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σε επίπεδα υψηλότερα των 30-32 δισ. ευρώ όχι μόνο για ολόκληρο το 2020 αλλά και για την επόμενη διετία, προκειμένου να διασφαλιστεί το νούμερο ένα κεκτημένο, αυτό της απευθείας πρόσβασης στις αγορές.



Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απόφαση να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων, να αναβληθούν τα όποια σχέδια για πρόωρες αποπληρωμές χρέους, αλλά και να υπάρξει τουλάχιστον μία ακόμη «προσφυγή» στις αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου, χωρίς να αποκλείεται και δεύτερη, ανάλογα με τις ταμειακές ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Ακόμη και μία έκδοση να γίνει μέσα στο 2020 -η οποία θα είναι πιθανότατα μέσω εκ νέου «ανοίγματος» υφιστάμενων εκδόσεων ομολόγων, καθώς αυτό κρίνεται ότι θα αποτελέσει την καλύτερη λύση- θα φέρει το συνολικό ύψος του νέου δανεισμού μέσα στο 2020 πάνω από τα 8 δισ. ευρώ που ήταν και ο στόχος άντλησης χρημάτων από τις αγορές για φέτος.

Εννοείται ότι σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται τα όποια χρήματα προέλθουν από την Ευρώπη υπό μορφή δανεισμού (όπως για παράδειγμα οι πόροι του προγράμματος SURE που αναμένεται να χρηματοδοτήσει έστω και εκ των υστέρων το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» για την τόνωση της απασχόλησης).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com