Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Σε αργία δήμαρχος της Μεσσηνίας

Αναστάτωση προκάλεσε στην Μεσσηνία η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκου Αγγελόπουλου να θέσει σε αργία το δήμαρχο Δωρίου Αντώνη Τάκη λόγω της παραπομπής του σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.


Η απόφαση ελήφθη μετά από έγγραφα του Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, που βεβαιώνουν ότι η υπόθεση του δημάρχου εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί αργίας. Οπως έγινε γνωστό η αντεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας Νίκη Μουζάκη ενημέρωσε πρόσφατα την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι η παραπομπή για την αναφερόμενη σ’ αυτό κακουργηματική πράξη (απόπειρα απιστίας από κοινού της οποίας η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ), που αποδίδεται στους κατηγορουμένους (μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος) που αναφέρονται εντός του υπ’ αριθμ. 71/2008/13-1-2009 κλητηρίου θεσπίσματος , είναι αμετάκλητη.

Ο δήμαρχος Δωρίου Αντώνης Τάκης επεσήμανε ότι ο κ. Αγγελόπουλος είναι υποχρεωμένος να πάρει αυτή την απόφαση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τόνισε ότι : « Αυτό δε σημαίνει ότι παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου. Θα τα ασκώ και θα τα ασκήσω τα ένδικα μέσα, που προβλέπονται από το νόμο, όπως προσφυγή ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com